základní část, 27. kolo
06.04.2024 15:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Luka Kulenović (© FC Slovan Liberec)

Svědíkova rošáda nezabrala, střeleckou formu prokázal liberecký „Lukaku“

Liberec s novým majitelem Ondřejem Kaniou v zádech porazil ve 27. kole Fortuna ligy Slovácko 4:1. Kouč Jihomoravanů Martin Svědík zareagoval na tristní formu jeho týmu změnou v brankovišti i úpravou taktiky, když od úvodního hvizdu vyběhli v bílém dresu dva urostlí útočníci. Pozitivní efekt to ovšem nepřineslo, jelikož už v šesté minutě skóroval domácí Luka Kulenovič. Chorvat přezdívaný fanoušky "Lukaku" nastoupil po reprezentační pauze ke dvěma duelům a vsítil už třetí gól. Severočeši následně dominovali a ziskem všech bodů se přiblížili na dostřel skupině o titul.

Liberec v minulém kole utnul vítěznou sérii Plzně a přiblížil se elitní šestce, kde by se chtěl v příštích sezonách umisťovat pravidelně. Tuto vizi zmínil nový majitel Slovanu Kania toužící po tom, aby Severočeši každý rok bojovali o evropské poháry. Soupeř ze Slovácka poslední roky podobné cíle naplňoval a o čtyři body před Libercem okupoval šestou příčku.

Tým ze severu Čech se prosadil již po šesti minutách. Nicolas Penner si na pravé straně hřiště vytvořil prostor k vyslání přesného centru do pokutového území a balon, který ještě prodloužil jeden z domácích hráčů, dopravil hlavou za záda bezmocného Tomáše Fryštáka Kulenovič. Také druhá gólová radost Slovanu se zrodila po pohledné kombinaci. Denis Višinský se po krásném pasu objevil za obranou hostů a celou akci ještě vyšperkoval přihrávkou před prázdnou bránu na kopačku Ľubomíra Tupty. Rychlé přechody na útočnou polovinu se Liberci v první půli vyplácely. Po jednom z nich mohl Penner zvýšit na rozdíl třídy ještě do přestávky, z ideální pozice však nezamířil přesně.

Krátce po změně stran se gólově prosadil i tým z nejmenšího ligového města, když si po centru ze strany nešťastně ztečoval míč do vlastní brány Marios Pourzitidis. Tento stav ovšem vydržel pouhé tři minuty. Obránce Filip Prebsl se s balonem na kopačce prokličkoval až dovnitř šestnáctky, odkud vyslal pomalou střelu, která prošla až do sítě. V 72. minutě dostal Tupta míč za Fryštáka už počtvrté, tato trefa však byla po konzultaci s videorozhodčím kvůli ofsajdu odvolána. Dalšího úspěšného zásahu se svěřenci Luboše Kozla přece jen dočkali, když skóre duelu uzavřel nekompromisní ranou pod břevno Michal Fukala.

Slovan zvítězil a přiblížil se Slovácku na rozdíl jediného bodu. Další utkání jej čeká 13. dubna v Českých Budějovicích, tým z Uherského Hradiště ve stejný den zavítá do Hradce Králové.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (3)

Přidat komentář
Alan

2:0

Reagovat
kecipep

0:3

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele