základní část, 18. kolo
10.12.2023 18:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Sešívaní si k adventním slavnostem nadělili tři body. Naděje Boleslavi utnul zotavený Holeš

Pražská Slavia si v 16. kole Fortuna ligy poradila s Mladou Boleslaví, kterou na vlastním hřišti porazila 2:0. Klíčovou částí utkání, jež se vzhledem k předzápasové fanzoně s vánoční tematikou neslo ve znamení oslav adventu, rozhodl tříminutový úsek krátce po změně stran. V něm se poprvé od srpna radoval z přesné trefy navrátilec po zranění Tomáš Holeš, jehož posléze z pokutového kopu doplnil svou sedmou ligovou trefou v aktuálním ročníku Václav Jurečka. Jejich branky znamenaly kromě očekávaných tří bodů také devátou po sobě jdoucí domácí výhru Pražanů nad soupeřem z města automobilů.

Oba celky měly za sebou těžká utkání. Slavia dokázala postoupit v domácím poháru přes Hradec Králové až v prodloužení, Mladá Boleslav naopak padla na vlastní zasněžené půdě 1:3 s Viktorií Plzeň. Ani tentokrát Bolku nečekal jednoduchý úkol, jelikož sešívané porazila naposledy v roce 2016. Chlubit se však mohla třetím nejlepším útokem soutěže, který byl dokonce o tři góly napřed před tím slavistickým. Speciální pozor si musela dávat obrana domácích na Vasila Kušeje, jenž se šesti brankami a pěti asistencemi vládl produktivitě hostů.

Do první obrovské šance se už v páté minutě dostal Igoh Ogbu, jeho hlavička z bezprostřední blízkosti ovšem těsně minula levou tyč. Sešívaní byli od startu utkání aktivnějším celkem, což se projevilo i ve 23. minutě, další příležitost ale neproměnil Jurečka, jenž střelou z otočky netrefil hostující branku. O pár chvil později zahrozila také Bolka, k čemuž velkou měrou přispěl Aleš Mandous, který chtěl zabránit chycením míče rohovému kopu, nakonec mu však balon vypadl. K jeho štěstí toho ale Kušej nedokázal využít. Největší šanci prvního dějství měl ve 37. minutě Mojmír Chytil, nepříjemný pokus hlavou ovšem bravurně zlikvidoval Matouš Trmal.

Slavisté ihned po změně stran svého soupeře zmáčkli, což ve 49. minutě vedlo k vedoucímu gólu. Na milimetrově přesný centr od Petra Ševčíka si v pokutovém území naskočil Holeš a nekompromisně umístil balon hlavou do levé šibenice. Tlak sešívaných pokračoval a jen o pár minut později fauloval Andrej Kadlec ve vápně Oscara Dorleyho. K následnému pokutovému kopu se postavil Jurečka a střelou k levé tyči zvýšil vedení svého celku. Bolka se mohla vrátit zpět do hry, ve stoprocentní šanci ovšem selhal Matěj Pulkrab, jehož skvělým zákrokem vychytal Mandous, čímž tak napravil zaváhání z první půle. V závěru střetnutí ještě rozjásal domácí publikum tvrdou pumelicí k levé tyči Christos Zafeiris. Jeho trefa ale nemohla být uznána kvůli ofsajdovému postavení nahrávajícího Jurečky.

Slavia tak doma potvrdila roli favorita a získala tři body. V následujícím kole se 17. prosince utká s Baníkem Ostrava, Mladá Boleslav vyzve již tuto středu Karvinou.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele