základní část, 27. kolo
06.04.2024 18:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Mojmír Chytil (© Slavia Praha)

Slávisté vzdali hold Pláničkovi a posedmé za sebou ovládli ligové derby o Vršovice

Slavia zvítězila ve 27. kole Fortuna ligy nad Bohemians 2:1 a znovu poskočila do čela soutěže. Vršovické derby věnovali sešívaní památce legendárního brankáře Františka Pláničky, který by letos oslavil 120 let. Současný gólman červenobílých Jindřich Staněk mu toužil vzdát hold čistým kontem, nakonec o něj však v závěrečném nastavení přišel. Ještě předtím se ovšem trefili domácí Petr Ševčík a Mojmír Chytil, a favorit duelu se tak v české nejvyšší soutěži radoval už ze sedmého úspěšného vzájemného střetnutí v řadě.

Sešívaní měli stejně jako před týdnem možnost minimálně na několik hodin přeskočit v čele tabulky svého úhlavního rivala. K tomu potřebovali zdolat vršovického souseda, což pro Slavii v poslední době nepředstavovalo kdovíjakou výzvu. Z malého pražského derby totiž odcházela vítězně šestkrát v řadě, navíc s celkovým skóre 21:2.

Slávisté začali utkání v ostrém tempu a hned se snažili o úvodní branku. V pokutovém území Bohemky nejvíc zlobil Václav Jurečka. Ten se několikrát propracoval do zajímavé pozice, ze které však nemířil přesně. Po půlhodině hry se dostal k propadlému balonu Ondřej Zmrzlý, jenž ranou k levé tyči pořádně protáhl gólmana Lukáše Soukupa. V nastaveném čase prvního dějství ještě z dálky napálil břevno Oscar Dorley.

Vedoucí trefy se Slavia dočkala v 55. minutě, kdy Ševčík vyslal balon z hranice šestnáctky přesně k levé tyči. Po hodině hry prokázal důraz Chytil, jenž se probojoval k centru do malého vápna a zblízka propálil Soukupa. Hosté se v nastaveném čase dočkali kontaktní trefy, když Lukáš Hůlka posadil míč z dálky nechytatelně do levé části branky. Na vyrovnávací trefu však nezbyl čas a slávisté uhájili těsný náskok.

Malé pražské derby tak podle očekávání ovládli červenobílí a minimálně na nějakou dobu vystřídali Spartu v čele tabulky. Právě na letenský celek narazí v příštím kole 13. dubna Bohemka, Slavia o den později zavítá do Plzně.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (3)

Přidat komentář
Alan

2:0

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
Mass

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele