základní část, 12. kolo
21.10.2023 18:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Průvan v sestavě odfoukl útočnou sílu Slavie. Odpor Slovácka zlomil až reprezentační hříšník

Slavia potvrdila dlouhodobou domácí dominanci nad Slováckem a ve 12. kole FORTUNA:LIGY ho i s trochou štěstí porazila 2:0. V sestavě favorita se objevilo hned několik členů širšího kádru a na hřišti to bylo znát, když si sešívaní až na hlavičku Lukáše Masopusta do tyče nevytvořili v první půli žádnou výraznou šanci. Kreativní stránka hry byla sice velkým problémem i po změně stran, nakonec ale vítězný gól vsítil střídající Matěj Jurásek, který si tak spravil chuť po nedávném účinkování v reprezentaci do 21 let, kdy byl po hloupém vyloučení terčem kritiky.

Pražané se v minulém klání vzpamatovali z hororového začátku v Liberci, kde však díky gólu Christose Zafeirise zvítězili. Norský mladík ovšem viděl i čtvrtou žlutou kartu v sezoně a z disciplinárních důvodů proti Slovácku chyběl. Reprezentační přestávka navíc pravidelně v Edenu vyvolávala otázku o kondici opor Slavie, na což tentokrát Jindřich Trpišovský zareagoval úplným překopáním základní sestavy. Hosté naopak byli až na výjimky odpočatí, v hlavním městě se jim však dlouhodobě nedařilo.

Už ve třetí minutě mohl jejich situaci ztížit Masopust, jenž se v pokutovém území prodral k hlavičce a orazítkoval tyč. To byla jediná nebezpečná příležitost domácích, které čelil gólman Milan Heča, jehož kvůli zranění musel brzy nahradit Tomáš Fryšták. Také 36letého brankáře chtěl mezi třemi tyčemi přivítat Masopust, dělovku zpoza vápna ovšem namířil nad břevno. Kombinace sešívaných vázla, což demonstroval Jakub Hromada. Slovenský středopolař před vlastním vápnem zbytečně ztratil míč a musel děkovat Aleši Mandousovi, který zneškodnil pohotový pokus Pavla Jurošky.

Očekávaný tlak červenobílých se konal až ve druhé půli, do níž už Trpišovský poslal tři nové tváře. Ofenzivu probudil zejména Jurásek, jenž dlouho nemohl najít recept na zataženou obranu Slovácka, ale v 78. minutě se mu to nakonec povedlo. Stanislav Hofmann sice ubránil náběh bývalého spoluhráče Václava Jurečky, nicméně míč odklidil pouze ke kopačkám Juráska, který ještě na hranici vápna udělal dva dlouhé kroky a podél vyběhnutého Fryštáka poslal balon do odkryté sítě.

Inkasovaný gól pak logicky vybudil hosty ke snahám o vyrovnání, nebezpečněji ale vypadaly protiútoky Pražanů, z nichž jeden vyústil v pojistku. Unikající David Douděra napálil z úhlu pouze Fryštáka, z dorážky ovšem přece jen rozvlnil síť Jurečka.

Hráči Slavie tak setřásli únavu a uspěli v osmém domácím vzájemném utkání v řadě. V příštím kole se 29. října představí na půdě Bohemians, Slovácko o den dříve přivítá Liberec.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Břečka

Komentáře (2)

Přidat komentář
kecipep

4:0

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele