základní část, 28. kolo
14.04.2024 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Juraj Chvátal (© sigmafotbal.cz)

Sigma doma poprvé od října vyhrála, s lékem na uklidnění zlé krve přispěchal Chvátal

Olomouc zvítězila ve 28. kole Fortuna ligy nad Jabloncem 1:0 a před domácím publikem slavila triumf po více než půl roce. Utkání předcházely pokračující protesty fanoušků, kteří v noci na sobotu přinesli před stadion prasečí hlavy a hlavní vstup potřísnili krví. Příliš se nevyznamenal ani záložník Jiří Spáčil, který svůj tým oslabil chvíli před půlhodinou hry. Severočeši však přesilovku nevyužili, naopak sami inkasovali z kopačky Juraje Chvátala.

Hanáci se třetí prohrou v řadě výrazně vzdálili pohárovým příčkám, a navíc se nebezpečně rychle blížili účasti ve skupině o udržení. Právě v ní se nacházel Jablonec, jenž na bodový zisk čekal taktéž tři zápasy. V domácím prostředí byla mírným kurzovým favoritem Olomouc, která zelenobílé před svými fanoušky naposledy smetla jasně 3:0.

Před nepříliš důstojnou prvoligovou návštěvou toho oba celky v první půli moc nepředvedly. Už tak prořídlé hlediště se navíc ve 20. minutě takřka vyprázdnilo, jelikož fanoušci na protest proti vedení klubu opustili tribuny a před stadionem odpálili ohňostroj. Sektor ultras zanedlouho následoval i zraněný Jiří Sláma, kterého nahradil Jan Fortelný. Odchody neustávaly, protože Spáčil prošlápl nohu Alexise Aléguého a po červené kartě se odebral do kabiny. Krátce po půlhodině hry se domácí příznivci vrátili, a tak byli svědky prvního hezkého momentu, když krásnou ránu Tomáše Hübschmana z halfvoleje vytěsnil Tadeáš Stoppen.

Druhý poločas měl k profesionálnímu fotbalu o poznání blíže. Jako první nebezpečně vypálil Fortelný a míč ukryl v rukavicích Jan Hanuš. Na druhé straně pořádně trápil defenzivu aktivní Hübschman, jenž dokonce i skóroval, ale asistent rozhodčího si všiml ofsajdu. O pohledný moment se postaral také talent z hanácké akademie Filip Uriča, proti němuž se zaskvěl jablonecký gólman. Nevýrazný výkon zelenobílých nakonec ztrestal Chvátal, který se prosmýkl do vápna a střelou po zemi rozradostnil přítomné diváky. Od dalšího inkasovaného gólu pak uchránil demotivovaný hostující tým brankář Hanuš. Severočeši v závěru přece jen zvýšili tlak, v největší šanci však selhal Matěj Náprstek.

Olomouc si tak upevnila pozici ve skupině o Konferenční ligu. Další duel ji čeká 21. dubna na hřišti Slavie, Jablonec o den dříve přivítá Zlín.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Buda

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

1:0

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele