základní část, 12. kolo
21.10.2023 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Votrokům cesta na cizí stadion opět nevyšla. Karviné přinesl štěstí Nigerijec Ezeh

Hradec Králové se nedočkal premiérového vítězství mimo domácí půdu ani ve 12. kole FORTUNA:LIGY, ve kterém podlehl Karviné 0:1. Slezané se prezentovali sympatickým výkonem a měli více ze hry, přesto jim výhru zařídil až v 78. minutě premiérovou trefou mezi českou elitou Lucky Ezeh. Nigerijský útočník zároveň minimálně na chvíli odrazil svůj celek z barážových pozic.

Když už Karviná v aktuálním ročníku sbírala body, bylo to ve velkém stylu. Slezané při dosavadních vítězstvích vždy vyhráli třígólovým rozdílem, pohříchu se však takové úspěchy sešly pouze dva. Jeden z nich přišel už při obnovené premiéře trenéra Juraje Jarábka, jenž nahradil Tomáše Hejduška. Paradoxně ve stejný den, kdy došlo k odvolání na lavičce nováčka soutěže, se ke změně rozhodli i Votroci. Také oni sáhli po zkušenostech, ani příchod 71letého Václava Kotala ale Hradec nevymanil z průměrných výkonů.

Poprvé zahrozil po standardní situaci z úctyhodné vzdálenosti Ladislav Krejčí, zajímavé zakončení z kopačky královéhradeckého záložníka však nemělo gólové parametry. Slezané od úvodních momentů ovládali statistiku držení míče a málem se dočkali odměny ve 21. minutě. Chytrý signál z rohového kopu nabídl příležitost z úrovně pokutového puntíku pro Filipa Antovskiho, jehož střelu ale statečně zablokoval jeden z hostů. Přesto se Štěpán Harazim ocitl zničehonic v situaci jeden na jednoho. Fantastickým zákrokem se ovšem předvedl Dominik Holec a stal se hrdinou okamžiku.

Po změně stran viděli diváci smolný moment Michala Leibla, který se prezentoval důležitým obranným zákrokem. V procesu si však nejspíš poranil kotník a musel opustit hrací plochu. V 64. minutě mohl prolomit bezbrankový stav Adeleke Akinyemi, mířil ale vysoko nad. Slezané byli i ve druhém dějství aktivnějším celkem.

Rozhodující trefy se dočkali v 78. minutě. Zmatku v pokutovém území využil Ezeh. Jak jeho křestní jméno napovídá, tak se míč k němu dostal s potřebnou dávkou štěstí po srážce hostujicího brankáře se svým spoluhráčem. Holec podržel svůj celek i v závěru. Domácí nechali příliš prostoru před pokutovým územím a jejich gólman musel opět reagovat. Karvinou následně zachránilo i břevno po střele Jakuba Kučery.

Také třetí výhra Slezanů v sezoně tak přišla v jejich domácím prostředí. V příštím kole se 29. října představí v Plzni, Hradec o den dříve přivítá Teplice.

Autor: Livesport.cz / Adam Cologna

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele