základní část, 1. kolo
22.07.2023 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Odlišný začátek dvou ér. Plzeň s novým majitelem v zádech padla na půdě proměněných Teplic

Premiérový duel Plzně po změně vlastnické struktury nedopadl dle představ nového rakousko-švýcarského majoritního majitele, když Viktoria prohrála v prvním kole FORTUNA:LIGY 0:1 v Teplicích. Severočeši dali vzpomenout na loňský vzájemný duel hraný na jejich stadionu a od úvodu hýřili aktivitou, za což byli ve 28. minutě odměněni penaltou, kterou proměnil Daniel Trubač. Favorita pak probudila až série střídání ze druhé půle, platonický tlak ovšem vedl pouze k minimu nebezpečných zakončení.

Teplický fotbal prošel změnou identity podpořenou například novým logem či sjednocením do té doby rozkmotřených fanouškovských táborů. Úctyhodná práce marketingového týmu však byla podpořena jen minimem hráčských příchodů, a trenér Zdenko Frťala tak musel spoléhat na kostru týmu, která se v minulé sezoně na poslední chvíli vyhla baráži. Proměnou neprošel ani kádr Plzně, přesto nový lodivod Miroslav Koubek sliboval výrazně ofenzivnější herní styl, než ordinoval v předchozím ročníku Michal Bílek.

Západočeši to chtěli prokázat hned v úvodu, když několikrát úřadovali s míčem v pokutovém území "Sklářů", ohrožení brány z toho však nevzešlo. První nebezpečnou střelou se tak prezentoval ve 20. minutě domácí Štěpán Chaloupek, jehož skákavý projektil zpoza šestnáctky prověřil brankáře Jindřicha Staňka.

Severočeši byli nadále aktivní, za což byli odměněni. Ve 28. minutě byl po parádní individuální akci v pokutovém území faulován Daniel Fila a nařízenou penaltu proměnil přízemní ranou doprostřed brány Trubač. Plzeň se ozvala po přímém kopu ze strany, který však Lukáš Kalvach namířil přímo do gólmana Tomáše Grigara.

Hosté si ani po změně stran stále nedokázali poradit s dobře organizovanou hrou Teplic. A přestože se většina druhé půle odehrávala v blízkosti brány žlutomodrých, vážnější hrozba pro domácí stále nepřicházela. Po jednom ze série rohů se k hlavičce prodral Václav Jemelka, jeho pokus však nešťastně zblokoval Rafiu Durosinmi. Tato akce dokumentovala zmar Viktorie, která do závěrečného hvizdu nedokázala vsítit vyrovnávací branku.

Plzeň tak novou éru začala překvapivou prohrou na severu Čech. V příštím kole 30. července přivítá Hradec Králové, Teplice tentýž den zamíří na hřiště Bohemians.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:2

Reagovat
Tom a Jerry

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele