základní část, 14. kolo
04.11.2023 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Bolka zůstala ve stínu předchozích duelů. Teplická Stínadla rozjasnil gól Knapíka

Teplice zvítězily v utkání 14. kola Fortuna ligy nad Mladou Boleslaví 1:0 a po pěti ligových duelech konečně naplno bodovaly. Na domácích fotbalistech byla od počátku vidět velká snaha - v jejich dresu vynikal třeba bývalý reprezentant Lukáš Mareček, který posílal skvělé centry do vápna soupeře. Zúročit jeden z nich však dokázal až na začátku nastavení druhé půle Jan Knapík. Skláře tak nakonec nerozhodilo ani takřka hodinové přerušení hry zapříčiněné výpadkem elektřiny.

Mladá Boleslav se stala hitem posledních ligových týdnů, když nejprve uštědřila historický debakl Zlínu a poté na svém hřišti zdolala do té doby vedoucí tým soutěže Spartu. Na straně Teplic nebyly gólové festivaly něčím, na co by fanoušci byli zvyklí. Sedm z posledních osmi soutěžních duelů Sklářů nabídlo maximálně dvě branky, jen jednou to přitom vedlo k plnému bodovému zisku Severočechů, a to když uspěli v Karviné.

Úvodní příležitost si Tepličtí vypracovali hned v 11. minutě, nicméně Štěpán Chaloupek na pěkný centr Marečka do vápna nedosáhl. Po 20 minutách mohl nedůraz domácí obrany potrestat Lamin Jawo, nicméně na poslední chvíli se žlutomodrým povedlo míč odkopnout do bezpečí. Skláři se naopak mohli o pár momentů později radovat. Michal Bílek poslal z hranice vápna balon do šibenice, ale navrátilec z Portugalska Matouš Trmal ho nádherně vytáhl na břevno. Chvíli před poločasem poslal Mareček další nádherný centr přímo před branku Bolky, nicméně ani jeden z jeho dvou nabíhajících spoluhráčů ho neusměrnil do prázdné sítě.

Skláři nastoupili na svého soupeře i po změně stran, nicméně žádná větší šance v úvodu druhé půle k vidění nebyla. Utkání však bylo v 67. minutě přerušeno kvůli nefunkčnímu osvětlení na stadionu Na Stínadlech. Oprava reflektorů zabrala kolem hodiny, nicméně pak se úspěšně pokračovalo. Herní vzestup soupeře po restartu mohl dramaticky utnout střídající Petr Hronek, který si naběhl za obranu a napálil míč do brány. Jeho trefu ale zrušil videorozhodčí. V závěru ale přece jen o výhře domácích rozhodl Knapík, který do sítě usměrnil centr Marečka.

Středočeši tak přišli o pětizápasovou sérii neporazitelnosti ve vzájemných ligových střetnutích. V příštím kole 11. listopadu přivítají Pardubice, Teplice se tentýž den představí v Českých Budějovicích.

Autor: Livesport.cz / Jan-Filip Novotný

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

0:3

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele