základní část, 27. kolo
07.04.2024 15:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Hráči Hradce Králové (© FC Hradec Králové)

Slabší období brankářů neminulo ani Grigara. Školácká chyba veterána rozjásala Hradec

Hradec Králové se nezalekl domácí neporazitelnosti Teplic trvající od začátku listopadu a ve 27. kole Fortuna ligy vyhrál na jejich hřišti 1:0. K cennému úspěchu mu velkou měrou pomohl 41letý brankář Sklářů Tomáš Grigar, jenž navázal na minely svých kolegů z minulého víkendu či chybu jabloneckého Jana Hanuše v souběžně hraném klání a v šesté minutě doslova daroval gól Danielu Vašulínovi. Východočeši se ziskem všech bodů vyškrábali ze skupiny o udržení a posunuli se na průběžnou devátou příčku.

Teplice se po debaklu 1:4 v Ostravě připravovaly na příjezd Hradce Králové, jenž se po výhře nad Karvinou přiblížil Sklářům na rozdíl dvou bodů. Souboj ze středu tabulky mohl mít výrazný dopad na konečné umístění obou celků, neboť případný vítěz by nakročil k postupu do play off o Konferenční ligu.

Votroci se po ohromné minele Grigara již v šesté minutě ujali vedení. Po rohovém kopu odvráceném hostující obranou chtěli Tepličtí založit útočnou akci od vlastní brány. Míč doputoval až ke zkušenému gólmanovi, který měl sice mnoho času na rozehrávku, s centrem dopředu však váhal tak dlouho, až pod tlakem napadajícího Vašulína rozehrál přímo na kopačku hradeckého forvarda. Ten už pak snadno dopravil balon do sítě. Severočeši mohli odpovědět po akci Alberta Labíka, jenž se po krátké přihrávce rozhodl vypálit z první. Přízemní střela ovšem mířila pouze doprostřed brány, kde ji zneškodnil Adam Zadražil. Velmi blízko k vyrovnání měl v závěru první půle Michal Bílek, když přímý volný kop namířil do břevna.

Skláři poprvé dopravili balon do sítě v 58. minutě, kdy střídající Roman Čerepkai nejprve sám před Zadražilem neuspěl, následně ale připravil míč Danielu Filovi, jenž se trefil do prázdné brány. Radost Teplickým ovšem nevydržela dlouho, neboť videorozhodčí odhalil, že se Čerepkai zapojil do hry z ofsajdu. Hostující celek byl ale i nadále pod tlakem a jen stěží bránil těsný náskok. Žlutomodří měli další dobrou příležitost po prudkém nástřelu Ondřeje Křičfalušiho, který Zadražil vyrazil přímo k Mohamedu Yasserovi, jenž však zblízka hlavou přestřelil.

Teplice se tak nevzpamatovaly z ostravského debaklu a Hradec je díky výhře přeskočil v tabulce. V dalším kole Skláři zamíří 13. dubna do Mladé Boleslavi, Votroci ve stejný den přivítají Slovácko.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

1:2

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele