základní část, 6. kolo
06.12.2023 17:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Pavel Šulc (© FC Viktoria Plzeň)

Plzeň unikla v Boleslavi další ztrátě. Šulcův návrat mezi ligové střelce zastínil zkrat Chorého

Viktoria Plzeň navázala v dohrávce šestého kola FORTUNA:LIGY na evropský triumf a v zasněžené Lokotrans Areně porazila Mladou Boleslav 3:1. Hostům vyšel výborně vstup do utkání, když se dostali už v páté minutě do vedení zásluhou Pavla Šulce. Mladý záložník tím ukončil osmizápasové čekání na gól v nejvyšší soutěži a po změně stran dokonce skóroval podruhé, čímž rozhodl o výhře svého týmu. O poznání méně veselou stopu zanechal v duelu jeho spoluhráč Tomáš Chorý, který v jednom ze soubojů nepochopitelně došlápl na nohu domácího brankáře a jen díky benevolenci rozhodčího unikl červené kartě.

Západočeši sice procházeli skupinou Evropské konferenční ligy bez ztráty kytičky, v domácí soutěži to už byl ale o poznání horší příběh. Viktoriáni z posledních pěti ligových klání vyhráli pouze jednou, a spadli tak až na pátou příčku. Hned pod nimi se navíc se stejným počtem bodů nacházel jejich soupeř z Mladé Boleslavi. Tomu hrálo do karet domácí prostředí, ve kterém zvítězil již šestkrát po sobě, přičemž zde dokázal udolat i pražskou Spartu.

Začátek utkání ovšem klubu z města automobilů vůbec nevyšel, neboť už v páté minutě inkasoval. Obrana Bolky si při rohovém kopu zapomněla pohlídat Šulce, a když se k mladému záložníkovi odrazil balon, nekompromisně jej napálil pod břevno.

Střelec úvodní branky se po chvíli ocitl v roli nahrávajícího, avšak Chorý nedokázal Šulcovu zpětnou přihrávku zužitkovat a jeho pokus proletěl nad bránou. Následně podnikli mladoboleslavští protiofenzivu, nicméně proti pevnému bloku Viktoriánů neuspěli. V závěru poločasu se jim to už podařilo, když Jindřich Staněk nejistě vyrazil míč letící z rohu a Martin Suchomel jej z první uklidil k tyči.

Úvod druhé půle znovu vyšel lépe hostujícímu celku. Šulc si naběhl na průnikovou přihrávku, napoprvé sice jeho pokus zblokoval jeden z obránců, avšak napodruhé 22letý kanonýr uspěl povedeným obstřelem k tyči. Vzápětí mohl vyrovnat Vasil Kušej, ale v samostatném úniku na Staňka nevyzrál.

Skvělým zákrokem se poté blýskl na druhé straně Matouš Trmal, jenž se předvedl proti hlavičce Chorého. Hráči Boleslavi se hnali za vyrovnáním, ale viktoriáni závěr duelu ubránili bez potíží. Robin Hranáč navíc z protiútoku upravil skóre na 3:1 ve prospěch hostů ranou do prázdné brány.

Plzeň tak s Mladou Boleslaví uspěla a udržela se před ní v tabulce. Oba celky sehrají další ligový zápas 10. prosince. Bolka se utká se Slavií, Západočeši změří síly s Českými Budějovicemi.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (2)

Přidat komentář
DidusIneptus

Mladá Boleslav není město kopané ale město automobilů. Stejně jako jejích bohatší příbuzný VfL Wolfsburg není město kopané, ale město automobilů.

Reagovat
DidusIneptus

To ,,VfL" tam nemá být

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele