základní část, 2. kolo
30.07.2023 15:00 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Liberec promrhal dvoubrankový náskok, v Boleslavi nakonec jen remizoval

Velkým zklamáním skončil pro Liberec zápas v Mladé Boleslavi. Slovanu vyšel skvěle první poločas, během něhož se i díky vyloučení dostal do dvoubrankového vedení. Po změně stran ale navzdory početní převaze náskok neuhlídal a s domácími Středočechy nakonec pouze remizoval.

Utkání ve městě automobilů mělo dost divoký průběh. První zaznamenáníhodný moment nastal již v úvodní minutě. Krajní bek Boleslavi Suchomel vyslal kolmici za obranu hostů, nabíhající Mareček zahrál balón ještě před brankářem Liberce Vliegenem, jenž následně poslal záložníka domácích k zemi. Ke středu Vliegena s Marečkem došlo v pokutovém území a po poradě s kolegy u videa nařídil hlavní arbitr penaltu pro Středočechy. Pokutovým kopem ovšem pohrdl Kušej, neboť směr jeho střely vystihl Vliegen, jenž se tak dokázal revanšovat.

Do vedení tak šli jako první fotbalisté Slovanu. V osmé minutě přistál centr ze standardní situace na hlavě Chaluše, jenž zakončil k tyči. Na druhé straně mohl o tři minuty později odpovědět podobným způsobem Suchý, avšak navzdory tomu, že jej nikdo nehlídal, hlavičkoval ze slibné pozice dost nepřesně.

Tažení Boleslavi za vyrovnáním výrazně narušil pravý obránce Kostka. Ten při snaze pohlídat si merunu šlápl nevybíravě na nohu středopolaře Liberce Doumbii. Za surovou hru viděl - opět až po intervenci videorozhodčích - červenou kartu. Přesilovku využili hosté ve 42. minutě. Kulenović si navzdory bránícímu Kadlecovi připravil palebnou pozici, načež vypustil tvrdou ránu, která se od tyče odrazila za záda gólmana domácích Trmala.

Ve druhé půli však měla sklapnout tzv. Csaplárova past. Tu chtěl spustit již Kušej, nicméně jeho pokus z úhlu Vliegena ještě nepřekvapil. Následně mohl výsledné dělbě bodů zamezit Kulenović, jenž si naskočil na Fukalův centr, důležitým zákrokem se ale blýskl Trmal.

Snížení náskoku Slovanu se Boleslav nakonec dočkala v 78. minutě, kdy její hráči získali balón před bránou soupeře. Zdárně pak skončila souhra dvou střídajících hráčů - Žitný centroval a Pulkrab zakončil přesně hlavou. Na 2:2 upravili Středočeši za dalších jedenáct minut. Pas od Ladry ze standardní situace si našel Suchý, jehož hlavička k tyči rozveselila příznivce domácích a naopak rozesmutnila tábor hostů.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (3)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:2

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
oli9

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele