základní část, 17. kolo
13.12.2023 17:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Karviná prožila v předvánočním čase pohádkový start. Asistence Kušeje stačily Bolce na bod

Karviná ztratila nadějně rozehrané utkání 17. kola FORTUNA:LIGY s Mladou Boleslaví, na jejíž půdě remizovala 2:2. Tým z města horníků sice vedl ve 13. minutě už o dvě branky zásluhou Amara Memiče a Martina Doležala, kteří si navíc u vstřelených gólů vzájemně asistovali. Středočeši ale dokázali rychle snížit a ve druhé půli dokonce i vyrovnat. Po spoustě spálených šancí, včetně neproměněné penalty, se v 64. minutě konečně prosadil Yusuf, jenž zařídil Bolce alespoň bod. Na obou zásazích modrobílých se asistencí podílel ve formě hrající Vasil Kušej.

Tým z města automobilů neprožíval povedené období. Z předešlých pěti duelů bodoval jen proti neefektivním Pardubicím, které navíc porazil nejtěsnějším možným výsledkem 1:0. Nutno však podotknout, že poslední dvě prohry přišly proti Plzni a Slavii. Velmi špatná šňůra doprovázela i Karvinou. Ta na ligový bod čekala od konce října, kdy seznačně vyplenila plzeňskou Doosan Arenu.

Slezané předvedli bleskový úvod. Do vedení šli totiž už v sedmé minutě, kdy podklouznutí jednoho z obránců využil Doležal. Ten naservíroval míč Memičovi, který se z malého vápna nemýlil. Oba hráči si po chvíli role vyměnili a po perfektním centru a nekompromisní hlavičce vytáhlého Doležala šla Karviná do dvougólového trháku. Rychlé snížení přinesl Tomáš Ladra, jenž ve 25. minutě perfektní dalekonosnou ranou k pravé tyči rozradostnil prořídlé tribuny.

Srovnání měl následně na kopačce Yusuf, po dobrém zpracování ale následovala pouze slabá střela přímo do gólmana. Bahrajnský útočník dostal šanci na reparát v nastaveném čase první půle v podobě nabídnuté penalty, skvělý Dominik Holec v bráně hostů byl však proti.

Hrdina Slezanů musel v úvodu druhé půle opět do akce, proti průniku střídajícího Solomona Johna i hlavičce Yusufa z bezprostřední blízkosti ovšem vytáhl heroické zákroky. Domácí tlak prvotních okamžiků byl pouze chvilkový a těžiště hry se poté přesunulo ke středu hřiště, přičemž k vidění byly stejně jako v první půli časté fauly a žluté karty.

Mizérii Bolky protrhl až spalovač předchozích šancí Yusuf, který se po exkluzivním centru Kušeje hlavou nemýlil. Modrobílí se v závěrečných minutách hnali za třetí brankou, která doslova visela ze vzduchu. Myriádu střel a šancí ovšem zablokovala obrana nebo je zlikvidoval Holec.

Mladá Boleslav tak na svém hřišti znovu ztratila, když s Karvinou pouze remizovala. O nápravu se Středočeši pokusí 16. prosince, kdy přivítají Slovácko. Slezané vyzvou ve stejný den ve venkovním duelu Jablonec.

Autor: Livesport.cz / Marek Spilka

Komentáře (1)

Přidat komentář
Alan

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele