základní část, 10. kolo
01.10.2023 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Mladé Boleslavi (© twitter.com/fkmladaboleslav)

Bohemians ve městě automobilů znovu narazili. Boleslavské vítězství obstarali bývalí "Klokani"

Mladá Boleslav zvítězila v 10. kole Fortuna ligy na domácí půdě 2:1 nad Bohemians. Na úvodní gól bývalého hráče hostů Yusufa ještě dokázal po změně stran odpovědět v dobré formě hrající Jan Matoušek, na trefu dalšího bývalého "Klokana" Matěje Pulkraba už ovšem klub z hlavního města reagovat nedokázal. Modrobílí tak znovu prodloužili vítěznou šňůru proti vršovickému celku, který na svém hřišti porazili již posedmé v řadě.

Středočeský celek sice v průběhu týdne nezačal v pohárovém duelu s Prostějovem ideálně, nakonec ale dokázal jeho vývoj otočit a připsal si již třetí po sobě jdoucí soutěžní triumf. Další chtěl přidat proti Bohemce, se kterou v domácím prostředí uspěl již šestkrát v řadě. "Klokani" ale do města automobilů přijížděli v dobrém rozpoložení poté, co v pohledném duelu s Olomoucí dvakrát dotáhli náskok soupeře a fantastickou akcí pak nakonec sami rozhodli o svém vítězství.

V úvodní fázi utkání Středočeši suverénně dominovali v držení balonu, avšak jejich optický tlak k žádné šanci nevedl a fanoušci v Lokotrans Aréně, mezi nimiž figurovala i početná skupina příznivců klubu z Vršovic, si tak na výraznější šanci museli počkat. Po 20 minutách hry se k první střele dostal Vojtěch Kubista, ale svoji střelu nasměroval několik metrů nad branku Martina Jedličky. Ve 29. minutě se už domácí fanoušci radovat mohli. Po centru Jakuba Fulneka z levé strany přesně uklidil míč hlavou do sítě Yusuf. V závěru prvního dějství vypálil z hranice pokutového území Vasil Kušej, ale jeho přízemní rána skončila vedle levé tyče.

Záhy po změně stran mohli domácí navýšit své vedení, ale po jejich rychlém brejku ze 49. minuty se dvěma skvělými zákroky blýskl Jedlička. Další musel předvést hned o dvě minuty později, když po rohovém kopu likvidoval nebezpečnou hlavičku Ondřeje Karafiáta mířící pod horní tyč. V 54. minutě se zelenobílým podařilo dostat míč do sítě, ale jejich radost zhatil zdvižený praporek pomezního sudího.

Po hodině hry už mohl kotel hostů slavit, když se po centru Jana Kovaříka prosadil hlavičkou z bezprostřední blízkosti důrazný Matoušek. V 68. minutě mohl vrátit vedení na stranu Boleslavi kapitán Marek Matějovský, ale proti jeho střele se opět skvěle vytáhl Jedlička. Vítězství však nakonec svěřencům Marka Kuliče vystřelil v 84. minutě Pulkrab, jenž hlavou lehce tečoval centr Tomáše Ladry.

Mladá Boleslav tedy potvrdila výbornou domácí bilanci proti "Klokanům", které před svými fanoušky opět porazila. Další zápas ji čeká 7. října v Olomouci, zatímco Bohemians ve stejný den přivítají Zlín.

Autor: Livesport.cz / Šimon Kačírek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele