základní část, 21. kolo
17.02.2024 15:00 CET
1 : 3
(1:3)

Reportáž

Baníku pomohl v Mladé Boleslavi z výsledkové krize senzační první poločas

Baník Ostrava umlčel ve 21. kole Fortuna ligy své kritiky, když na hřišti Mladé Boleslavi zvítězil 3:1. Diváci v Lokotrans Areně byli svědky fantastické první půle, ve které padly všechny čtyři branky. Pravděpodobně gólem kola se prezentoval už v 17. minutě Tomáš Rigo. Domácí sice za pár okamžiků srovnali, v závěru poločasu však hned dvakrát inkasovali, když na branku Quadriho Adedirana navázal šikovným lobem Ewerton. Hosté tak po třech ligových prohrách v řadě udělali radost svým věrným fanouškům, naopak Bolka pod novým trenérem poprvé poznala hořkost porážky.

Vstup Slezanů do jara probíhal dle toho nejčernějšího scénáře. Výbuch z Českých Budějovic doplnila neúspěšná domácí dohrávka s Plzní, a tak se opět dostala na přetřes pozice Pavla Hapala jakožto hlavního trenéra Baníku. To Mladá Boleslav sáhla ke změně kouče už v průběhu zimní přestávky a premiéra Davida Holoubka dopadla velmi solidně, když Středočeši bodovali na hřišti již zmíněné plzeňské Viktorie.

Úvodní minuty měli ovšem v režii hosté, kteří se díky několika rychlým kombinacím dokázali dostat do slibných příležitostí. V 17. minutě přišla první branka, když zpoza vápna napřáhl Rigo a přesnou střelou překonal Matouše Trmala. Bolka se ale dokázala vzchopit a o 11 minut později vyrovnala. Matěj Pulkrab ve vápně našel Jakuba Fulneka, který přízemním zakončením dostal míč za záda Jiřího Letáčka. Před koncem prvního poločasu se do slibné střelecké pozice probojoval hostující Adediran. Jeho pokus i díky teči jednoho z obránců skončil v síti. V nastaveném čase se mohli Slezané radovat znovu, když po chybě v obraně krásným lobem překonal Trmala křídelník Ewerton.

Trenér Holoubek poslal do druhého poločasu hned tři náhradníky, ani ti ovšem nedokázali zlepšit kvalitu domácí hry. V 60. minutě mohl vykřesat naději Středočechům Ondřej Karafiát, jenže branku z dobré pozice přestřelil. O pár minut později se opět připomněl útočník Ostravanů Adediran. Jeho střela z hranice vápna ale skončila pouze v rukou brankáře. Na začátku poslední patnáctiminutovky se na gólmana řítil střídající Matúš Rusnák, ke střele se ovšem po zákroku jednoho z obránců nedostal. Boleslav se snažila dostat do závěrečného tlaku, obrana hostů však zůstala pozorná a nekapitulovala.

Mladá Boleslav tak navázala na nepříliš dobrou domácí formu z konce podzimu a nezískala ani bod. V příštím kole se představí 24. února v Hradci Králové, Ostravané přivítají tentýž den Bohemians.

Autor: Livesport.cz / Adam Maršál

Komentáře (2)

Přidat komentář
fcb+mufc

0-2

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele