základní část, 25. kolo
17.03.2024 15:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Tomáš Chorý (© Viktoria Plzeň)

Plzeňskou jízdu nepřibrzdil ani člen úspěšné viktoriánské éry let minulých

Plzeň porazila ve 25. kole Fortuna ligy Jablonec 2:1. V základní sestavě Západočechů se poprvé po necelém měsíci objevil Lukáš Hejda a právě ten ve 20. minutě otevřel i díky šťastné teči skóre. K vyrovnání se domácí propracovali na složitém severočeském terénu až v závěrečné třetině hry, kdy krátce po příchodu na hřiště srovnal Jan Chramosta. Ten se v sezoně 2014/2015 podílel třemi brankami na titulu Viktorie. Ani jeho trefa ovšem k bodovému zisku zelenobílých nevedla, jelikož početní převahu po vyloučení Matěje Polidara zužitkoval Tomáš Chorý. Hosté tak oslavili už šesté ligové vítězství v řadě.

Posíleni cenným skalpem úřadujícího mistra Sparty i postupem do čtvrtfinále Konferenční ligy jeli Západočeši do Jablonce. Decentní forma zelenobílých, kdy si v posledních čtyřech zápasech připsali dvě výhry a stejné množství remíz, byla nesrovnatelná s krasojízdou Plzně. Ta totiž k hrdé reprezentaci českého fotbalu v Evropě přidala i sérii pěti ligových výher v řadě, za což mohla vděčit hlavně přesné mušce Pavla Šulce.

Západočeši pokračovali v dobré herní pohodě a od úvodního hvizdu byli na hřišti nebezpečnějším týmem. Nejprve se dostal do výborné pozice po přesné přihrávce za obranu Idjessi Metsoko, jenže než si debutant v plzeňském dresu stihl připravit míč na střelu, byl zablokován jedním ze stíhajících protihráčů. Ve 20. minutě už ale viktoriáni svou další velkou příležitost proměnili. Centrovaný míč ze strany hřiště sklepnul Chorý zpět na hranici vápna, odkud Hejda bez váhání vypálil a jeho tečovaná rána s velkou dávkou štěstí přelétla za záda bezmocného Jana Hanuše. Následně se dostal do nadějné pozice uvnitř pokutového území sám český reprezentant Chorý, ovšem svůj pokus na zadní tyč příliš přetáhl.

Zelenobílí působili po změně stran výrazně lépe, a v 60. minutě byl tak trenér Miroslav Koubek nucen sáhnout po ofenzivním střídání. To o sobě hned dalo vědět, Matěj Vydra se totiž dostal do osamoceného úniku, jenže jeho střelu příliš nenamířil a prudkou ranou pouze trefil vyběhnuvšího Hanuše. Zvýšená aktivita Severočechů po změně stran hostům vůbec neseděla a po několika nedovolených zákrocích museli také lovit míč z vlastní sítě. Jakub Martinec za sebe hlavou skvěle prodloužil dalekonosnou přihrávku, kterou si zpracoval Chramosta a prudkou ranou pod břevno vyrovnal. Svou dobrou herní formu nicméně v závěru potvrdil Chorý, když prokázal čich na góly a ve správný čas na správném místě uvnitř malého vápna rozhodl o vítězství. To už hráli domácí v oslabení po vyloučení Polidara.

Jablonec tak nedokázal utnout impozantní sérii Plzně. Další ligový duel čeká zelenobílé po reprezentační pauze, 30. března vyzvou v Praze Bohemians. Viktoria přivítá téhož dne u sebe Liberec.

Autor: Livesport.cz / Matěj Chomát

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat
deporpepa

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele