základní část, 6. kolo
27.08.2023 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Sešívaným se výlet na sever příliš nevydařil. Jablonec v emotivní bitvě vybojoval bod

Jablonec remizoval v šestém kole Fortuna ligy na vlastní půdě s pražskou Slavií 1:1. Ztrátě první kytičky loňských vicemistrů napověděl závěr první půle, kdy nejprve neproměnil Václav Jurečka penaltu, aby krátce nato na druhé straně rozvlnil síť Dominik Pleštil. Ten se v lize v dresu Severočechů prosadil poprvé od dubna roku 2021, první tříbodový zisk v ročníku pro svěřence Radoslava Látala ovšem jeho trefa neznamenala. Tři minuty po přestávce se totiž slova ujal kapitán sešívaných Tomáš Holeš, který precizní dorážkou srovnal.

Slavii vyšel vstup do sezony skvěle. V domácí soutěži neztratila ani bod a před pár dny výrazně nakročila k účasti v základní skupině Evropské ligy. Skvěle se jí také začalo vyplácet angažovaní Muhameda Tijaniho, jenž měl lví podíl na předešlých třech výhrách sešívaných. Jablonec byl naopak daleko za očekáváním, když s pouhými třemi vstřelenými góly čekal na premiérovou výhru v ročníku.

Sešívaní poprvé zahrozili ve 12. minutě zápasu. Michal Tomič se uvolnil průnikem po pravém křídle, přízemním centrem našel na přední tyči Tijaniho, který ovšem branku Jana Hanuše těsně minul. Krátce nato hosté chybovali v rozehrávce, čehož mohl využít Pleštil, jenže ránu zpoza vápna poslal vedle. Největší možnost dosavadního průběhu utkání dostali Pražané tři minuty před pauzou. Vakhtang Chanturishvili zahrál rukou ve vlastním vápně a Dalibor Černý s pomocí VAR nařídil penaltu. K té se postavil Jurečka, ale kopl ji mizerně a Hanuš jeho pokus vytěsnil. Naopak na druhé straně vyrazil ve 43. minutě do brejku Vladimir Jovovič s Pleštilem. První jmenovaný zamotal hlavu Igohu Ogbuovi, předložil míč Pleštilovi a 24letý útočník lehkým obloučkem rozvlnil síť. I přes to však domácí do kabin s vedením odcházet nemuseli. V nastavení totiž Jurečka předložil balon Tijanimu před odkrytou bránu a ten lehce překonal Hanuše, gólu ovšem předcházel ofsajd.

Jindřich Trpišovský o poločase reagoval trojitým střídáním, což se mu vyplatilo tři minuty po přestávce. Hanuš vyrazil střelu Jana Bořila pouze k Holešovi, jenž bez problému ranou pod břevno vyrovnal. Následný průběh utkání se odehrával především ve znamení osobních soubojů a hezkých fotbalových akcí viděli diváci na Střelnici pomálu. Slavia byla v závěru hladovějším týmem a tři body jí mohl zařídit Mojmír Chytil v 82. minutě, jenže ranou po přízemním centru z pravé strany minul. Pět minut poté se ale dostal ke střele po rohu Jurečka a rozvlnil síť za Hanušovými zády. Podruhé ovšem s pomocí přispěchal videorozhodčí, který odhalil ofsajd Bořila, jenž bránil domácímu gólmanovi ve výhledu.

Jablonec tak opět nevyhrál, proti Pražanům však získal alespoň cenný bod. Další zápas jej čeká 2. září s Českými Budějovicemi, Slavia se o den později střetne s Karvinou.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele