základní část, 19. kolo
16.12.2023 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Michal Černák a Jiří Fleišman (© FK Jablonec)

Karviná na svého neoblíbeného soka opět nevyzrála. V duelu na severu Čech kralovaly obrany

Zápas 19. kola Fortuna ligy mezi Jabloncem a Karvinou skončil po remíze 0:0 dělbou bodů. První bezgólový výsledek v historii vzájemných střetnutí navíc znamenal prodloužení nelichotivé série Slezanů, kteří se na severočeské půdě neprosadili od srpna 2018. Tehdy v sestavě Jablonce nastoupil i nejlepší střelec vzájemných soubojů Martin Doležal, jenž se po polské anabázi poprvé vrátil na Střelnici jako soupeř. Hosté zároveň Jablonec neporazili již devět klání po sobě.

Ačkoliv Slezané podnikli v posledním kole dobře zvládnutý výjezd do Mladé Boleslavi, na návrat do moderního stánku v Karviné si museli počkat. Na řadě totiž tentokrát byla cesta na sever země, a to do Jablonce, kde mohl nováček nejvyšší soutěže pomýšlet na další bodový zisk. Jeho tabulkový soused totiž v minulém kole inkasoval od Sparty tři branky jen v úvodní půlhodině a od debaklu mu vypomohla početní výhoda ve většině druhého dějství. Přesto měli domácí lepší formu než Karviná.

Vstup do střetnutí byl z obou stran poměrně vlažný. První testovací nákopy posílali do vápna hráči Jablonce, avšak ty velké ohrožení pro bránu Dominika Holce neznamenaly. Vážnější zakončení si připsal až ve 26. minutě Matouš Krulich, střelu vyslanou zevnitř vápna ale nasměroval těsně nad branku. Karviňáci si svoji premiérovou akci vytvořili ve 35. minutě, kdy před hranicí vápna vybojoval míč Patrik Čavoš, nicméně následná střela Adelekeho Akinyemiho byla lahůdkou pro gólmana Jana Hanuše, stejně jako jeho následná teč po centru Lukáše Budínského. Jinak byla první půle na šance skoupá.

Po změně stran nabídli hosté prořídlým tribunám v nezvykle krátké frekvenci tři střelecké pokusy, ani jeden ale mezi tři tyče nezamířil. Jako další se s nepřesně mířenou ranou přihlásil v 65. minutě Čavoš, kterému nabil do dobré pozice na hranici malého vápna Akinyemi. O pět minut později se po centru Miloše Kratochvíla dostal k hlavičce z bezprostřední blízkosti Jakub Martinec, brankář ale jeho pokus zneškodnil. Největší šanci utkání si připsal v 78. minutě Budínský, který z rohu vápna zamířil technickou ranou ke vzdálenější tyči, Holec však svůj tým podržel kvalitním zákrokem.

Jablonec tedy nedokázal ve svém posledním zápase tohoto roku naplno využít roli favorita. Tu navíc nebude mít 10. února, kdy pojede na hřiště Slavie. Karviná to nebude mít o moc lehčí, doma totiž přivítá tentýž den Spartu.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele