základní část, 23. kolo
02.03.2024 15:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

David Horejš (© FK Jablonec)

Hradec nevyužil v Jablonci dlouhou přesilovku a pokračoval v jarní tradici

Jablonec remizoval ve 23. kole Fortuna ligy s Hradcem Králové 1:1. Skóre již v páté minutě otevřel hlavou Karel Spáčil, nicméně po půlhodině na tuto trefu odpověděl Jan Chramosta. Stejně jako v utkání s Libercem se zkušený útočník prosadil z pokutového kopu. Po změně stran sice měli Votroci po vyloučení Haidersona Hurtada dlouhou přesilovku, gólově se jim ji však nepodařilo využít. Ani čtvrtý jarní zápas Východočechů tedy vítěze nenašel, Jablonečtí si dokonce připsali již 10. dělbu bodů v sezoně.

Severočeši neodehráli kvůli husté mlze úterní čtvrtfinále MOL Cupu s Plzní, a celý týden tak strávili přípravou na důležité utkání s Votroky. Těm mohli v případě vítězství odskočit na rozdíl čtyř bodů. Mimo jiné šlo také o setkání dvou naprosto rozdílných světů, neboť ve třech jarních duelech Jablonce padlo celkem 20 branek, zatímco v těch hradeckých pouze čtyři.

Gólový půst přerušili Votroci v Jablonci už po pěti minutách, kdy Václav Pilař zakroutil balon z rohového kopu přímo na hlavu špatně pokrytého Spáčila, který se postaral o úvodní trefu. Na druhé straně měl na noze vyrovnání po centru z volného přímého kopu Hurtado. Kolumbijský obránce se ovšem s míčem nepopasoval ideálně a jeho zakončení změnu skóre nepřineslo. Další nadějnou příležitost měli zelenobílí po půlhodině hry, kdy rychlý protiútok po perfektním zpracování zakončil Vakhtang Chanturishvili. Jeho přízemní ránu k tyči fantasticky vytáhl hostující gólman Adam Zadražil. Krátce nato však byl v šestnáctce faulován Dominik Hollý a velezkušený Chramosta penaltu s přehledem proměnil.

Severočeši s honbou za gólem, který by převrátil zápas na jejich stranu, začali prakticky ihned po výměně stran. Nejprve se v obrovské příležitosti ocitl Chramosta, jenž po krásné kombinaci postupoval ze strany sám na Zadražila. Hradecký brankář se v rozhodující chvíli vyznamenal a podržel svůj tým. Stejně si počínal i při velké šanci Chanturishviliho, jehož obstřel měl gólové parametry. Ofenzivní rozlet Jablonce zabrzdilo vyloučení Hurtada, který byl poslán do sprch za faul na Daniela Kaštánka. Početní převahu mohl poměrně rychle zužitkovat Filip Čihák, jehož dobře umístěná hlavička donutila Jana Hanuše k těžkému zákroku. Jablonecký brankář se zaskvěl i proti pokusu Matěje Koubka a zachránil tím domácím alespoň bod.

Jablonec tak prodloužil domácí neporazitelnost, která trvá od října loňského roku. V příštím kole jej 9. března čeká složitý úkol na hřišti Slovácka, zatímco Hradec bude ve stejný den hostit ve východočeském derby Pardubice.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

3:1

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele