základní část, 12. kolo
22.10.2023 18:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Momentka z utkání Jablonec - Bohemians (© twitter.com/FKJablonec)

Prekop vystřelil na jablonecké Střelnici Bohemce tři body. Veterán Jindřišek přepisoval historii

Bohemians porazili ve 12. kole Fortuna ligy Jablonec 1:0. Klokanům reprezentační přestávka prospěla, když po brance Erika Prekopa dali zapomenout na špatnou venkovní formu, jež je v předchozím průběhu sezony doprovázela. Naopak Severočeši nezopakovali nadějný výkon ze hřiště Plzně, pošesté v ročníku prohráli a s pouhými 10 vstřelenými góly zůstali jen dva body nad posledním Zlínem.

Velké pozornosti se dostalo střídajícímu Josefu Jindřiškovi, jenž se ve věku 42 let, osmi měsíců a osmi dnů stal vůbec nejstarším hráčem, který kdy naskočil do zápasu české nejvyšší soutěže.

Až do konce září čekal Jablonec na první ligové vítězství sezony, skalp Slovácka ho však nakopl k jednomu z nejlepších výkonů sezony. Severočeši v plzeňské Doosan Areně ukázkově zareagovali na rychle inkasovaný gól a brzy otočili skóre, k bodům to ale nakonec na půdě velkého favorita nevedlo. Pozitivem nicméně pro Radoslava Látala byla forma mladíka Matouše Krulicha, jenž nastoupil v základní sestavě i proti Bohemians, kteří venku prohráli třikrát v řadě.

Navázat na své výkony mohl jablonecký útočník hned v první minutě, kdy centrem nalezl Vakhtanga Chanturishviliho, ten však nedokázal míč usměrnit mezi tři tyče. Vzápětí se pěkným projektilem z dálky prezentoval Jan Chramosta, proti jeho střele ovšem zasáhl Martin Jedlička. Na aktivní start domácích zareagovali Klokani až postupem času, ve 25. minutě z toho však rovnou bylo vedení. Po chybě v obraně uklidil balon do prázdné brány Prekop. Na inkasování se nepodařilo hráčům Jablonce rychle zareagovat. Až s koncem poločasu nebezpečně pálil z voleje Chanturishvili, ovšem Jedlička znovu zasáhl. Těsně před odchodem do šaten procpal míč do sítě Miloš Kratochvíl, nacházel se ale v ofsajdovém postavení, takže radost z vyrovnání netrvala dlouho.

Jablonecké snahy pokračovaly i ve druhé půli. David Štěpánek v 54. minutě vyslal do pokutového území povedený centr, na nějž žádný z jeho spoluhráčů nedosáhl. Obrovskou příležitost spálil Dominik Pleštil, který se ocitl před bránou zcela sám, do jeho střeleckého pokusu se ale vložil jeden z obránců, a Klokani své vedení nepustili. Domácí fotbalisté se snažili držet s míčem u vápna Pražanů, nicméně žádná akce nevedla k vyrovnání, protože defenziva v čele s Jedličkou pracovala výborně.

Bohemians tak napodobili výsledky ze vzájemných zápasů minulé sezony a zvítězili. V příštím kole přivítají 29. října Slavii, Jablonec bude hrát o den dřív v Ostravě.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele