základní část, 11. kolo
08.10.2023 15:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Spartu nezaskočil ani rozpad ofenzivní vozby. Karabec po citelné minele ze Sevilly zazářil

Sparta porazila v 11. kole Fortuna Ligy v zaplněné Malšovické Areně Hradec Králové 3:1. Jazýčkem na vahách zápasu se stal Adam Karabec, jenž se v úvodním dějství dvakrát prosadil a poprvé v kariéře dal v jednom duelu dva góly. Reprezentant do 21 let se tak vykoupil po tom, co v závěru čtvrtečního klání Evropské ligy proti španělskému Betisu zahodil velkou šanci na vyrovnání. Pražané dovedli utkání do vítězného konce i přesto, že už v první dvacetiminutovce musely opustit hřiště jejich ofenzivní opory. Nejprve kvůli zranění skončil Lukáš Haraslín a o chvíli později se po druhé žluté kartě poroučel do sprch také Victor Olatunji.

Fotbalisté Sparty i nadále proplouvali ligovými vodami bez jediné porážky a jiné nebyly ani prognózy pro střetnutí v Hradci Králové. Celek z východu Čech totiž dokázal naplno bodovat proti gigantovi z Letné naposledy v únoru 2012 a od té doby odešel pokaždé, kromě jedné remízy, s prázdnou. Pražanům se navíc parádně rozehrál slovenský křídelník Haraslín, jenž měl na kontě už sedm přesných zásahů.

Nejlepší střelec pražské Sparty ovšem musel už ve 14. minutě střídat vinou zranění. To ale hosty dlouho mrzet nemuselo, poněvadž hned po uskutečnění výměny skórovali po kombinaci Olatunjiho a Karabce, jenž celou akci zakončil. První jmenovaný musel opustit hrací plochu rovněž předčasně, jelikož obdržel za další faul druhou žlutou kartu. Přece jen to ale byli Letenští, kteří zahrozili. Střela Jaroslava Zeleného z bezprostřední blízkosti ale skončila nad. Rudí dominovali i nadále, za což byl znovu odměněn Karabec, jenž dostal příliš mnoho prostoru v šestnáctce a s přehledem poslal míč k tyči.

Po změně stran si vzala družina Briana Priskeho hostující celek do baga. I když hrála v oslabení, s přehledem kontrolovala hru a v rozehrávce chybovala minimálně. Votroci se nakonec dočkali kontaktního gólu krátce po hodině odehraného času. Brankář Peter Vindahl Jensen nedokázal lapit míč do náruče, čehož využil dotírající Václav Pilař a snížil. Radost domácích ovšem netrvala dlouho. Přihrávku za obranu z kopačky Ladislava Krejčího mladšího si našel střídající Jan Kuchta a překrásným obloučkem přeloboval Pavola Bajzu. O chvíli později byl opět při chuti kapitán Sparty, když znovu našel Kuchtu, jenže ten ve stoprocentní šanci místo zakončení zvolil kličku a selhal.

Hradec Králové tak nenašel na úřadujícího mistra účinný recept. Spravit chuť si pokusí 21. října na půdě Karviné. Sparta o den později přivítá České Budějovice.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (4)

Přidat komentář
Alan

0:2

Reagovat
Filip236

1:3

Reagovat
Mass

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele