základní část, 13. kolo
28.10.2023 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Spící útok "Sklářů" se neprobudil ani v Hradci. Teplický úpadek formy orazítkoval Čmelík

Hradec Králové ve 13. kole FORTUNA:LIGY po třech ztrátách v řadě naplno bodoval, když na vlastním hřišti porazil Teplice 1:0. O triumfu domácích rozhodl v závěru úvodního dějství svou první trefou v ligové sezoně Lukáš Čmelík. Na zásah slovenského středopolaře mohli Skláři bleskově odpovědět, branka Jana Knapíka ale kvůli těsnému ofsajdu neplatila. Severočeši se tak nedokázali gólově prosadit již v pátém soutěžním duelu v řadě a po povedeném úvodu sezony nadále klesají ligovou tabulkou.

Funkcionáři Teplic po utkání s Baníkem sice nemohli překousnout některé výroky rozhodčího, který například sporně vyloučil Nemanju Mičeviče, nic to však nezměnilo na tom, že Skláři nenavázali na domácí úspěchy a se Slezany padli. Oslabení Severočeši navíc potřetí v řadě vyšli střelecky naprázdno. Dobrá nálada nemohla být ani v táboře Votroků, angažování Václava Kotala se totiž zřejmě minulo účinkem a Hradec pod jeho vedením vyhrál jediný ze čtyř zápasů.

Do souboje se Severočechy vstoupili Hradečáci aktivně a již v průběhu úvodní čtvrthodiny si vytvořili řadu brankových příležitostí. Nejblíže otevření skóre byl ve 14. minutě Jakub Kučera, jehož hlavičku zastavilo břevno. Tepličtí o sobě dali poprvé výrazněji vědět až v polovině poločasu, kdy Tadeáš Vachoušek vypálil jen o několik centimetrů vedle vzdálenější tyče.

O chvíli později se na druhé straně dostal k zakončení nikým nehlídaný Ladislav Krejčí, Tomáš Grigar ale fantastickým zákrokem udržel bezbrankový stav. Skóre se tak poprvé měnilo až ve 41. minutě, kdy se po zaváhání gólmana Teplic prosadil ranou pod břevno Čmelík. Na trefu hradeckého středopolaře mohl ještě před odchodem do šaten odpovědět Knapík, zásah hostujícího obránce ale kvůli těsnému ofsajdu neplatil.

Trenér Teplic se výkon svého celku pokusil oživit dvojím střídáním v úvodu druhé půle. Byla to právě souhra čerstvých hráčů, po které nebezpečně zakončoval Jakub Křišťan, jistého Pavola Bajzu ale prudkou ranou nepřekonal. Žlutomodří oproti prvním 45 minutám svou hru zpřesnili, přes defenzivu "Votroků" se však do dalších šancí nedostávali.

V 67. minutě naopak mohli podruhé inkasovat, když chybného Grigarova vyběhnutí využil Daniel Hais, gólovou radost domácího útočníka ale nakonec uťal ofsajd. V úvodu závěrečné desetiminutovky se střelou na přední tyč prezentoval Soufiane Dramé, pozorného Bajzu překonat nedokázal. Gólman Východočechů se mohl radovat z vychytané nuly, neboť kryl i dalekonosný pokus Daniela Trubače.

Teplice tak opět neuspěly a připsaly si třetí porážku v řadě. V příštím kole 4. listopadu přivítají Mladou Boleslav, Hradec se tentýž den představí v Uherském Hradišti.

Autor: Livesport.cz / Jakub Synek

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

3:1

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele