základní část, 22. kolo
24.02.2024 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Votroci na hrbolatém terénu nenašli cestu k vítězství ani proti Mladé Boleslavi

Hradec Králové remizoval i ve třetím jarním zápase, když si ve 22. kole Fortuna ligy rozdělil body s Mladou Boleslaví po výsledku 0:0. Utkání nabídlo jen několik vyložených příležitostí, zato však byla k vidění celá řada nepřesností. Tu zapříčinil nejen rozbitý terén, ale také špatná forma obou celků. Votroci totiž nevyhráli před vlastním publikem šest soutěžních střetnutí v řadě, Středočeši zase čekají na triumf od 11. listopadu.

Adam Zadražil si v roli nové gólmanské jedničky Hradce po dvou inkasovaných brankách od Bohemians spravil chuť čistým kontem v Olomouci, na ligové vítězství ovšem stále čekal. Na první triumf si po návratu do kolotoče nejvyšší soutěže brousil zuby také kouč hostů David Holoubek, jehož svěřenci naposledy nedokázali navázat na remízu z Plzně a doma zaslouženě padli s Baníkem.

První minuty zápasu patřily spíše klubu z města automobilů. Slibné příležitosti modrobílých vytvářeli především důrazný Yusuf a rychlonohý Solomon John. V pokutovém území si ale Středočeši příliš nevěděli rady, a Zadražil tak mohl zůstávat v klidu. Po čtvrthodině hry se zničehonic ocitl s míčem na úrovni penalty domácí Jakub Kučera, ani nadvakrát však balon mezi tři tyče nepropasíroval. Do dalších podobných šancí se Votroci pokoušeli dostat rychlými protiútoky. Modrobílá obrana ovšem veškerým snahám zdárně odolávala.

Po změně stran měl blízko k jejímu překonání Ondřej Šašinka, který však po parádní nahrávce Jakuba Klímy z úrovně malého vápna nepřekonal připraveného Matouše Trmala. Obrovská šance ke skórování se následně naskytla domácímu Lukáši Čmelíkovi, jenž ale nikým nehlídaný napálil míč pouze na Trmala. Votroci ve druhé půli přebrali otěže zápasu do svých rukou a rozhodně si nemohli stěžovat na nedostatek příležitostí. Když už se jim ale poštěstilo trefit prostor mezi tyčemi, gólovou radost jim nedopřál připravený Trmal.

Mladá Boleslav nezopakovala pětigólový příděl Votrokům z podzimu, přesto na východě Čech vybojovala alespoň bod. Modrobílí hostí 2. března České Budějovice, Hradec ve stejný den navštíví Jablonec.

Autor: Livesport.cz / Daniel Kos

Komentáře (3)

Přidat komentář
Alan

2:2

Reagovat
deporpepa

0:0

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele