základní část, 20. kolo
11.02.2024 15:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Bohemians (© Bohemians 1905)

Veselého žolík v Hradci zazářil a dotáhl Bohemku k cennému bodu

Hradec Králové si ve 20. kole Fortuna ligy nechal utéct slibný náskok a s Bohemians na svém hřišti nakonec pouze remizoval 2:2. Ještě 10 minut před koncem přitom domácí zásluhou Filipa Čiháka a Daniela Vašulína vedli o dvě branky, pak ale zaúřadoval střídající Jan Shejbal, jenž nejprve snížil a o několik desítek vteřin později určil konečný stav duelu. Zelenobílí mimo jiné těžili z mohutné podpory svých fanoušků, kteří do posledního místa zaplnili hostující sektor.

Hradec šel do jarní části sezony s cílem posunout se do klidného středu tabulky, k čemuž mu měla pomoci i nová brankářská jednička Adam Zadražil. Ten nikdy dříve v české nejvyšší soutěži nechytal, své kvality ovšem 23letý gólman ukázal v přípravě, v níž neinkasoval. Kvalitní formu ale vykazoval celý tým Votroků, když v generálce díky dvěma trefám Ondřeje Šašinky skolil Šachtar Doněck.

V úvodu byli sice aktivnější domácí, nicméně první vážnější příležitost přišla po centru Matyáše Kozáka, která nakonec ale přesnou trefou neskončila. Zanedlouho mohl skórovat Jan Kovařík, jeho pokus z bezprostřední blízkosti ovšem zlikvidoval gólman. Klokani si sice vytvořili slušný počet slibných šancí, avšak do vedení se dostal Hradec. Centrovaný balon si ve vápně našel Čihák, jenž hlavičkou překonal bezmocného Michala Reichela.

Druhou asistenci si mohl připsat krátce po přestávce Lukáš Čmelík. Jeho parádního obloučku na zadní tyč ale nevyužil letos trápící se silák Vašulín a z voleje poslal míč vedle. Po přihrávce pod sebe z levé strany se ocitl ve vápně nikým nehlídaný hostující Kozák, jenže toho zradilo zpracování, a tak následné zakončení nemířilo mezi tři tyče.

Bohemians ale nic nevzdávali a ve druhé půli byli jednoznačně lepším celkem. Byli to ale znovu Votroci, kteří skórovali, když Čmelíkův centr po přiťuknutí hlavou do prázdné brány zakončil Vašulín. Klokany ovšem v závěrečných minutách spasil defenzivní žolík Shejbal, jenž dokázal vsítit obě branky zelenobílých, a zajistit tak při cestě na východ Čech alespoň bod.

Týmy tedy do jarní části vstoupily remízou. V dalším kole se 17. února utká Hradec s Olomoucí, Pražané budou ve stejný den hostit Plzeň.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

1-1

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele