základní část, 28. kolo
13.04.2024 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Hráči Hradce Králové (© FC Hradec Králové)

Jarní auru hradeckého stadionu nenabouralo ani utrápené Slovácko

Hradec Králové porazil ve 28. kole Fortuna ligy tápající Slovácko 1:0 a upevnil si před nadstavbou pozici ve skupině o evropské poháry. Domácí měli několik možností strhnout utkání na svou stranu, což se jim nakonec podařilo v 77. minutě, kdy se prosadil Štěpán Harazim. Díky němu se tak Východočeši posunuli na osmé místo a připsali si první triumf nad celkem z Uherského Hradiště od roku 2017. Zároveň prodloužili kouzlo svého stadionu, na kterém ani v pátém jarním duelu nenašli přemožitele.

Slovácko s Hradcem neprohrálo už v sedmi po sobě jdoucích vzájemných zápasech, jenže aktuální forma mu k prodloužení této série příliš nenahrávala. Jihomoravany neposadila zpátky na koně ani změna formace v Liberci, kde nastoupili se dvěma vysokými útočníky. Hradec naopak pod vedením Davida Horejše vzkvétal a dvě výhry v řadě ho posunuly mimo nadstavbovou skupinu o udržení.

Hradečtí na začátku utkání tahali za delší konec. Měli převahu v držení míče a nepouštěli Slovácko ke své brance. Ofenzivně to ale bylo horší, a diváci tak v úvodních 20 minutách mnoho útočného vzrušení neviděli. To narušil Daniel Vašulín ve 28. minutě, kdy se mu povedlo setřást bránícího hráče a tváří v tvář gólmanovi těsně netrefil pravý dolní roh brány.

Ve 36. minutě se prezentoval zajímavou ranou na vzdálenější tyč Ladislav Krejčí, vychytal ho však pohotový Tomáš Fryšták. Na druhé straně se pár vteřin nato mohl po úniku a povedeném centru prosadit Filip Vecheta, který ale svou střelu směřoval do míst, kde se nacházel Adam Zadražil.

Fotbalisté domácího celku měli poměrně drtivý nástup do druhé půle, kdy hýřili aktivitou zejména Vašulín a Václav Pilař, kteří pronikli za obranu. Bývalý reprezentant nicméně selhal v zakončení a prvního jmenovaného zastavila defenziva. Fanoušci skoro zvedali ruce nad hlavu v 75. minutě, kdy nebezpečně vystřelil Jakub Kučera. Fryšták se však natáhl a ránu k tyči zneškodnil. Na hlavičku Harazima po centru o dvě minuty později byl ovšem již krátký. Vašulín následně v 86. minutě napřáhl a mohl pojistit tři body, nicméně míč se po zemi doklouzal jen vedle brány.

Hradec tak zvítězil potřetí za sebou a přiblížil se svému soupeři na rozdíl tří bodů. V příštím kole se představí 21. dubna v Liberci, Slovácko přivítá tentýž den Plzeň.

Autor: Livesport.cz / Jan-Filip Novotný

Komentáře (3)

Přidat komentář
kecipep

1:2

Reagovat
Alan

2:0

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele