základní část, 28. kolo
13.04.2024 15:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Jiří Lerch (© Dynamo České Budějovice)

Liberecké výbuchy neodezněly ani s novým majitelem. Budějovice už nejsou poslední

Liberci se už poněkolikáté v sezoně stalo, že na solidní výsledek navázal nečekaným selháním, a ve 28. kole Fortuna ligy prohrál v Českých Budějovicích 2:3. První gólovou radost přitom prožili právě hosté, avšak v závěru první půle srovnal Patrik Hellebrand. Důležitý moment pak nastal v 54. minutě, kdy byl nejprve vyloučen útočník Severočechů Luka Kulenovič, ale na základě zhlédnutí videa byl tento trest odvolán. Dynamo se i za vyrovnaného počtu hráčů na hřišti dokázalo prosadit, vítězství znamenající posun z poslední příčky tabulky ale nakonec znamenal až přesný zásah Jana Suchana z 96. minuty. Favorit se přitom radoval z vyrovnání jen o chvíli dříve.

Nová éra po stvrzení změny v majitelské struktuře začala na výbornou, když Liberec porazil v důležitém klání Slovácko. Další tříbodový úspěch už by ho mohl posunout do skupiny o titul, v níž by reálně bojoval o evropské poháry. České Budějovice zápolily v jiných patrech tabulky, a to těch nejnižších. Z poslední příčky je nedostala ani remíza z Pardubic, kde bylo Dynamo jednoznačně horším celkem.

A dobře nevstoupili do utkání ani tentokrát. V první šanci totiž Kulenovič posunul míč přesně na kopačku Jana Žambůrka, jenž přesnou ranou k tyči skóroval. Na druhé straně zahrozil ve 22. minutě střelou na přední tyč levačkou Vincent Trummer, nicméně skvěle zasáhl brankář Olivier Vliegen.

Přestože se domácí oproti úvodu klání herně zvedli, další příležitost měl Kulenovič, jehož pokus pod břevno vychytal gólman Dávid Šípoš. Před odchodem do šaten mohli domácí srovnat, v obrovské šanci však z bezprostřední blízkosti selhal Suchan, když trestuhodně přestřelil. Jeho neúspěch vynahradil ve 45. minutě Hellebrand, který si nachystal míč na hranici šestnáctky na levou nohu, ze které vyslal nechytatelný projektil do dolního rohu branky.

Druhé dějství načal Jan Mikula, jehož pokus levačkou pod břevno nadvakrát vychytal Šípoš. Poté předvedl zbytečný zákrok na útočné polovině Kulenovič, po kterém byl vyloučen. Po zhlédnutí videa nakonec rozhodčí trest zmírnil na žlutou kartu. Klidnější pasáž zápasu ukončil v 67. minutě Wale Musa Alli, jenž přešel od postranní čáry s míčem až do vápna, kde svou střelu namířil ještě do Zdeňka Ondráška, od něhož se míč odrazil do sítě.

Severočeši se ještě snažili zvýšenou aktivitou zvrátit stav utkání, což se jim nakonec podařilo v nastaveném čase, kdy balon srazil do vlastní brány Florent Poulolo. Nakonec však přece zápas zvrátil na stranu Jihočechů v samotném závěru Suchan.

České Budějovice si tak zpříjemnily boj o záchranu cenným ziskem tří bodů. V příštím kole se představí 20. dubna v Teplicích, Liberec přivítá o den později Hradec Králové.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele