základní část, 13. kolo
29.10.2023 18:00 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Mojmír Chytil (© SK Slavia Praha)

Slavia zareagovala na krach rivala vítězstvím v Ďolíčku. Sešívané poslal do čela tabulky Tomič

Fotbalisté Slavie potvrdili v závěrečném zápase 13. kola Fortuna ligy papírové předpoklady, když porazili Bohemians 2:0. O vítězi utkání rozhodl ve 20. minutě parádním dalekonosným projektilem slovenský obránce Michal Tomič, pro kterého šlo o první přesný zásah v sešívaném dresu. Ještě v první půli byl blízko navýšení slávistického vedení Mojmír Chytil, v obrovské příležitosti ale trestuhodně minul opuštěnou bránu. Po změně stran si ovšem i on spravil chuť a dal skóre konečnou podobu. Hosté tak dokráčeli pro plný bodový zisk, čímž v tabulce poskočili na vedoucí pozici s náskokem jednoho bodu na Spartu.

Hráči Slavie dorazili z Říma rozmrzelí z porážky, její fanoušci si k tomu přibalili ještě hromadu dalších negativních zážitků. Na chování italské policie dokonce klub podal oficiální protest, trenéři a hráči však museli vše hodit za hlavu a přeorientovat se na další velkou výzvu. Vršovické derby hrané v Ďolíčku jim dlouhodobě dělalo potíže, byť poslední dvě návštěvy domova Klokanů skončily jasnými výhrami. V obou případech přitom sešívaní inkasovali jako první.

Tentokrát mohli jít již po čtyřech minutách hry do vedení, Muhamed Tijani ale střílený centr mezi tři tyče nasměrovat nedokázal. Defenziva Bohemians odolávala slávistické převaze pouze do 20. minuty, kdy Martina Jedličku překonal dalekonosným pokusem k tyči Tomič. Už o několik okamžiků později mohli hosté disponovat dvoubrankovým náskokem, ránu Christose Zafeirese však Jedlička zneškodnil a Václav Jurečka z následné dorážky vypálil vysoko nad. Po chybné rozehrávce Antonína Křapky byl blízko zapsání do střelecké listiny také Chytil, odkrytou branku ale po kličce Jedličkovi trestuhodně minul. Následně se začali na útočné polovině osmělovat rovněž Klokani, střelu Adama Jánoše i zakončení Daniela Köstla dokázal Aleš Mandous vyřešit.

Domácí obraně dělal problémy především skvěle hrající Zafeiris, po jehož další akci nebezpečně pálil Lukáš Provod. Dělovka slávistického záložníka ale trefila pouze klubko bránících hráčů. Bohemians na závěr prvního poločasu nenavázali a hra se po většinu času odehrávala na jejich obranné polovině. Sešívané do větších příležitostí dlouho nepouštěli, přesto v 67. minutě podruhé inkasovali, když po zaváhání v rozehrávce navýšil vedení hostujícího celku střelou na zadní tyč Chytil. Klokani si první střelecké zakončení v druhé půli připsali až v 79. minutě, Köstlova rána skončila ale vysoko nad brankou. V závěru mohl rozdíl ve skóre zvýraznit Oscar Dorley, Jedlička však jeho pumelici vytěsnil.

Slavia si tak z nevyzpytatelného utkání odnesla tři body. V příštím kole 5. listopadu přivítá Plzeň, Bohemians se o den dříve představí na půdě Sparty.

Autor: Livesport.cz / Jakub Synek

Komentáře (3)

Přidat komentář
Alan

0:3

Reagovat
deporpepa

0:0

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele