základní část, 15. kolo
11.11.2023 18:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Bohemka si na oblíbeném soupeři zahojila rány. Prekop položil Karvinou výstavním gólem

Bohemians zvítězili v 15. kole Fortuna ligy na domácím podmáčeném trávníku nad Karvinou 1:0. Po několika úvodních šancích na obou stranách museli fanoušci čekat na jediný přesný zásah až do 52. minuty, kdy se za Bohemku prosadil nádhernou ranou do šibenice Erik Prekop. Slezané tak v Ďolíčku neokusili chuť výhry ani v osmém vzájemném zápase v nejvyšší lize. U posledního bodového zisku za remízu stál v roce 2020 staronový trenér hostů Juraj Jarábek, jenž mezitím vystřídal tři zahraniční kluby.

Klokani vstupovali do zápasu po sérii tří neúspěšných utkání proti pražským "S", ze kterých si odnesli pouze jeden přesný zásah. Bezesporu více problémů nadělali Spartě, tu nejprve donutili otáčet v MOL Cupu a následně v lize vzdorovali na Letné, přičemž inkasovali až po přísné penaltě nařízené za zcela zbytečný zákrok Matěje Hybše. Karviná o uplynulém víkendu rovněž trápila favorita, nakonec však Baníku podlehla. Předtím se jí ale dařilo a v případě výhry v Ďolíčku se svému soupeři mohla přiblížit na rozdíl bodu.

Už po pár minutách si oba celky vyzkoušely ofenzivní výpady. Na straně Slezanů otestoval mokrý povrch hřiště střelou po zemi Patrik Čavoš, vzápětí se ve velice dobré pozici ocitl domácí křídelník Martin Hála, který pálil těsně nad břevno. Viditelnou aktivitou hýřil Prekop, který na sebe často sám nabalil několik protihráčů. Ve 24. minutě byl kousek od své premiérové trefy v dresu Pražanů Robert Hrubý, jenž byl i coby záložník pravidelně vysílán na hrot útoku. Bouřlivá atmosféra vygradovala v nastaveném čase první půle, kdy Klokani zvládli dostat míč za záda Dominika Holce, brance ale předcházel ofsajd.

Bohemians se vrátili v lepším rozpoložení a nesoustředěnou obranu Karviňáků dokázal nachytat Prekop, jenž se po individuální akci v 52. minutě skvěle prosadil střelou do šibenice. Krátce před hodinou hry se Čavoš pokusil ranou spasit uvadající naděje svého týmu na bodový zisk. Neuspěl, ačkoliv lepší pozici pro skórování by hledal jen stěží. Kouč Jarábek se snažil nevalně vyhlížející situaci pro svůj tým zvrátit hned trojím střídáním, avšak bezúspěšně. Krátce před koncem zápasu chtěl vzít všechno na sebe Dávid Krčík, jeho tvrdý projektil ale byl zablokován jedním z Pražanů.

Karviná tak v zakletém Ďolíčku ani na 10. pokus nezvítězila, již počtvrté v řadě si navíc nepřipsala ani bod. V příštím kole 25. listopadu přivítá Sigmu Olomouc, Bohemians budou hrát tentýž den v Teplicích.

Autor: Livesport.cz / Adam Stránský

Komentáře (3)

Přidat komentář
Alan

2:2

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat
deporpepa

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele