základní část, 2. kolo
30.07.2023 15:00 CET
1 : 2
(0:1)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Teplice mají překvapivě dvě výhry, o body obraly i Bohemians

Po úvodních dvou kolech ligové sezóny zůstávají Teplice spolu s pražskými S jediným stoprocentním celkem. Po Plzni ubránili "Skláři" nečekaně také Bohemians. Ve vršovickém Ďolíčku sice v samotném závěru přišli o čisté konto, avšak díky dříve vstřeleným brankám si z Prahy odvezli tři body.

Bohemka byla favoritem souboje, mnoho příležitostí si ale v jeho průběhu nevypracovala. Čestnou výjimkou byla standardní situace rozehraná Hrubým, po níž těsně vedle tyče hlavičkoval Hůlka. Na druhé straně hřiště hledal spoluhráče před bránou Urbanec. K zakončení se nakonec dostal Dramé, jehož pokus vyrazil nad břevno gólman domácích Reichl.

Do vedení se Teplice dostaly těsně před koncem prvního poločasu. Gning chtěl původně přihrát Radostovi, ten však podklouzl. Balón ovšem nakonec doputoval k Trubačovi, jehož první rána skončila na tyči, načež se k dorážce opět dostal středopolař "Sklářů", který se z dorážky již nemýlil.

Sympaticky početný sektor fanoušků hostí juchal podruhé v 59. minutě. Fila šikovně prostrčil míč na Jukla, jenž z úhlu propálil Reichla - 0:2. Velkou šanci na snížení skóre měli Bohemians po faulu středopolaře Teplic Marečka. Ten ve vlastním pokutovém území poslal k zemi nedovoleně Kozáka a Vršovičtí tak měli k dispozici penaltu. Jenže Puškáč z jedenáctimetrové vzdálenosti trestuhodně přestřelil.

Teplický brankář Grigar inkasoval až ve čtvrté minutě nastavení druhé půle. Pravý bek Bohemky Dostál získal merunu, kterou okamžitě poslal před bránu. Hlavičku Necida ještě Grigar vyrazil, avšak jen k číhajícímu Puškáčovi, který strážce hostující svatyně prostřelil. Druhou branku v sítí Sklářů už ale závěrečný tlak domácích, během něhož snažení spoluhráčů podpořil také Reichl, nepřinesl.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (6)

Přidat komentář
John Obi Mikel

5:2

Reagovat
esmuellert

Reagovat
John Obi Mikel

Říkala to křišťálová koule, kdyžtak ji vyměním

Reagovat
esmuellert

Dej ji ještě šanci.

Reagovat
John Obi Mikel

Trefil jsem počet gólů Teplic, takže výsledek z poloviny dobře

Reagovat
John Obi Mikel

A trefil jsem Bolka-Libe a

Pardubky-Jabka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele