základní část, 24. kolo
09.03.2024 15:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Jaroslav Veselý (© Bohemians Praha 1905)

Bohemians se nevymanili z remízového kolotoče ani drtivým tlakem proti Boleslavi

Mladá Boleslav pokračovala v jarním trendu svých venkovních duelů a ve 24. kole Fortuna ligy remizovala na půdě Bohemians 0:0. Za zisk bodu museli být Středočeši rádi, v Ďolíčku totiž čelili převaze soupeře a od prohry je uchránily jen zákroky brankáře Petra Mikulce či obětavost Marka Suchého. "Klokanům" tak vítězství jednoduše není přáno, jejich série bez výhry se protáhla na devět po sobě jdoucích zápasů, přičemž už posedmé v průběhu jejího trvání zapsali nerozhodný výsledek.

Trenér David Holoubek se proti Českým Budějovicím dočkal první výhry na lavičce Středočechů a těšit jej mohl i výkon bahrajnské hvězdy Yusufa, jenž v úvodní čtvrthodině dvakrát skóroval. Pražané naopak na premiérové jarní vítězství stále čekali, za sebou ovšem měli několik nadějných výkonů, jimiž se prezentovali na stadionu Baníku nebo naposledy v Olomouci.

Sebevědomě vstoupili Klokani také do duelu s Mladou Boleslaví, v němž si vytvořili první gólovou příležitost již před čtvrthodinou hry. Brankář Mikulec se prvně vytáhl proti pohotové střele osamoceného Adama Kadlece a následnou dorážku do odkryté sítě zablokoval obětavým skluzem obránce Suchý. Bohemka dominovala i ve zbytku úvodního dějství, avšak ani aktivní Jan Kovařík nedokázal po šikovném zaseknutí ve vápně nasměrovat míč mezi tři tyče.

Bolka byla naprosto neškodná i po změně stran, což ještě podpořilo smolné zranění krajního obránce Martina Suchomela. Bohemians pokračovali ve spalování šancí, když Jan Shejbal v 72. minutě z nadějné pozice ve vápně vysoko přestřelil. Jedinečnou příležitost modrobílých zahodil v závěrečných minutách střídající Vasil Kušej, z osamocené pozice v šestnáctce ovšem ani netrefil zařízení.

"Klokani" se tedy ani na pátý pokus nedočkali v tomto kalendářním roce vítězství. Další střetnutí je čeká 16. března ve Zlíně, Mladá Boleslav ve stejný den přivítá Olomouc.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

1:2

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele