základní část, 8. kolo
16.09.2023 15:00 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Ostrava v Ďolíčku vyválčila první venkovní bod. Baník po minutě na hřišti spasil Šín

Bohemians remizovali v osmém kole Fortuna Ligy na domácí půdě s Baníkem 1:1. Hosté tak na čtvrtý pokus konečně získali premiérový bod z venkovního duelu. Dlouho trvající ofenzivní sucho ukončil až Antonín Křapka, jenž v 80. minutě teprve šestou brankou svého týmu v ligovém ročníku rozjásal příznivce Klokanů. Těsně před koncem ale srovnal Matěj Šín, který se dostal na trávník jen minutu před svým zásahem.

Baník dělal na domácím trávníku fanouškům radost, když ve všech čtyřech utkáních hraných ve Vítkovicích neinkasoval a získal 10 bodů. Na hřištích soupeřů už to ovšem bylo horší. Ostravané si totiž z venkovních duelů dosud nepřivezli ani bod, přičemž vstřelili pouhé dvě branky. Ke zlepšení ofenzivy měl Slezanům pomoci Abdullahi Tanko, který však kvůli lehkému zranění z rozcvičky naskočil až v průběhu utkání. Klokani navíc mohli být pro hosty dobrým odrazovým můstkem, jelikož s nimi prohráli naposledy před téměř šesti lety.

Poklidný úvod utkání provázely především nepřesnosti na obou stranách, nebezpečné centry a výpady Ewertona tak přišly Baníku vniveč. Po 20 minutách hry se do zajímavého zakončení dostal domácí David Puškáč, jehož nenápadná hlavička jen těsně minula pravou tyč. Chvíli nato vyslal razantní pumelici z dálky Jiří Boula, gólman Bohemky však míč na poslední chvíli vytěsnil na břevno. Balon se poté ještě odrazil k Ladislavu Almásimu, jenž v tutové šanci naprosto selhal a poslal jej na tribuny.

Fotbalisté obou celků o poločasové pauze návod na střílení gólů nenašli, a utkání tak opět provázely především ostřejší souboje a s tím spojené přerušování hry. Pasáž bez výraznějších šancí rozsekl v 80. minutě Křapka, jenž hlavičkou po přímém kopu posadil míč k pravé tyči. Vyrovnání se Slezané dočkali o chvíli později, když se po minutě na trávníku prosadil skrytou přízemní ranou střídající Šín.

Baník tak získal alespoň první venkovní bod. V příštím kole se Ostravané střetnou 23. září se Zlínem, Klokani ve stejný den vyzvou Sigmu.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele