základní část, 4. kolo
13.08.2023 15:00 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Bohemians se v Ďolíčku nedaří. Klokany zaskočili třicátníci z obrany Slovácka

Slovácko zvítězilo ve čtvrtém kole Fortuna ligy na hřišti Bohemians 1:0. Stěžejní moment zápasu nastal v nastavení první půle, kdy se po chytře zahraném rohovém kopu dostal do zakončení Michal Kadlec, jehož nebezpečnou střelu dorazil do sítě nikým nehlídaný stoperský kolega Stanislav Hofmann. Zkušení zadáci navíc zůstali bezchybní i směrem dozadu, čímž zvýraznili dosavadní bodový paradox vršovického klubu. Ten je zatím venku stoprocentní, zatímco před vlastním publikem dosud nezískal ani bod.

Pražané v minulém ligovém kole zareagovali na vyřazení z evropských pohárů nejlepším možným způsobem, když porazili Liberec a již podruhé v sezoně si připsali plný zisk. Naopak Slovácko po vysoké úvodní výhře dvakrát ztratilo, přičemž v obou zápasech vyšlo gólově naprázdno. Vrátit se na vítěznou vlnu právě proti Klokanům rozhodně nebyl pro Moravany jednoduchý úkol, jelikož z posledních čtyř vzájemných utkání získali jediný bod.

Diváci v Ďolíčku byli od samého úvodu svědku kvalitního utkání, které nabízelo šance na obou stranách. První dvě si přichystali domácí, volej Martina Dostála ani zakončení hlavou Davida Puškáče se však neuchytily. Podobně neúspěšná byla i dvojice křídelníků hostujícího týmu, jelikož akce Milana Petržely a Seung-Bun Kima skončily v náručí gólmana, respektive mimo branku. Zhruba po půlhodině hry se o slovo opět přihlásili domácí, když Matěj Hybš našel na penaltovém puntíku Jana Matouška, jeho pohotová střela z otočky ovšem skončila těsně vedle tyče. Na tahu tak byli opět hosté z Moravy, ani samostatný únik Kima však kvůli skvěle vyběhnuvšímu Michalu Reichlovi gólem neskončil. Ačkoliv se zdálo, že byly obě branky zakleté, nakonec trápení na jedné straně skončilo ještě do poločasu. Na přízemní míč z rohového kopu si skvěle naběhl Kadlec, jehož střelu sice ještě zvládl Reichl vyrazit, na dorážku Hofmanna však už byl krátký.

Pokus vyvíjet tlak na svého soupeře v honbě za vyrovnáním nechával v obraně Klokanů okénka. Ta svěřenci Martina Svědíka rádi využívali. V 67. minutě to byl případ Rigina Cicilii, jenž vypálil z úhlu na Reichla, který jeho ránu vykryl. Brankář zelenobílých se zaskvěl také zhruba 10 minut před koncem, kdy v situaci jeden na jednoho eliminoval Pavla Jurošku a udržel pro Pražany naději na bodový zisk. Tu ještě zvýšil Cicilia, jenž loktem zasáhl jednoho z protihráčů a musel se poroučet do sprch. Následně již domácí málem slavili triumfální vyrovnání, branku Jana Kovaříka ale po zásahu videa rozhodčí zrušil. Definitivně hotovo pak mohlo být po tom, co se po faulu Hybše na unikajícího Jurošku měla kopat penalta, tu ale také sudí po zhlédnutí záznamu odvolal. Poslední slovo tak mohl mít přece jen celek z hlavního města, ránu Dostála po rohovém kopu však zkrotil Heča, a definitivně tak rozhodl o vítězství hostů.

Slovácko tak po dvou zaváháních podruhé v sezoně naplno bodovalo. V příštím kole se 19. srpna utká s Mladou Boleslaví, soupeřem Klokanů budou o den později České Budějovice.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (2)

Přidat komentář
kecipep

0:3

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele