základní část, 28. kolo
14.04.2024 15:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Ewerton (© FC Baník Ostrava)

Ewertonův gól přes půl hřiště Baník na vítězné vlně neudržel, Karviná získala v derby bod

Baník Ostrava nepotvrdil senzační formu a ve 28. kole Fortuna ligy jen remizoval s poslední Karvinou 2:2. V regionálním derby jej k jistotě čtvrtého místa po základní části nasměrovala fantastická branka Ewertona, jenž se trefil z vlastní poloviny hřiště. Hráči v bílých dresech však v průběhu duelu vyprodukovali několik chyb v rozehrávce, přičemž jednu z nich ve druhé půli potrestal vyrovnávacím gólem Martin Regáli. V 74. minutě to vypadalo, že se hrdinou utkání přece jen stane 27letý Brazilec, který proměnil pokutový kop, v závěru ovšem rozjásal hostující fanoušky Andrija Ražnatovič.

Baník hostil Karvinou ve skvělém rozpoložení. Ostravané okupovali čtvrtou příčku a výrazně se hlásili do bojů o pohárovou Evropu. Zelenobílí měli opačné starosti, jelikož ztráceli na první nebarážovou pozici sedm bodů. Při posledním představení na vítkovickém stadionu ale Karviňáci zanechali slušný dojem, když třemi góly za půlhodinu rozhodli o svém triumfu.

Domácí fotbalisté se postarali o první vzruch před bránou Dominika Holce už po čtyřech minutách. Jiří Klíma odcentroval před šestnáctkou na zakončujícího Abdullahiho Tanka, který upadl na malém vápně. Přitom se mu balon otřel o ruku a zapadl do sítě. Gólovou radost ovšem brzy vystřídalo zklamání, neboť se ukázalo, že nigerijský útočník skóroval z ofsajdového postavení. Na druhé straně se v ideální pozici objevil Patrik Čavoš, svoji střelu z úrovně penaltového puntíku ale namířil pouze do břevna. V 19. minutě zvedla diváky ze sedadel neskutečná trefa Ewertona, jehož pokus z poloviny hřiště zapadl za vyběhnutého Holce. Šikovný Brazilec mohl vedení Baníku zdvojnásobit po další zajímavé situaci, jeho centr od rohového praporku však na poslední chvíli vyhlavičkoval z brankové čáry jeden z bránících hráčů.

Na další gólový okamžik se čekalo až do 63. minuty, kdy se prosadil hostující Regáli. Baník ve druhé půli znatelně polevil v ofenzivní snaze, čehož nováček nejvyšší soutěže dokonale využil právě díky slovenskému útočníkovi, který se prosadil obstřelem na zadní tyč. Ostravané si vedení vzali zpět v 74. minutě, kdy byla po faulu Momčila Raspopoviče nařízena penalta. K té se postavil Ewerton a svůj povedený výkon korunoval druhým zásahem. I na tuto trefu však našli hráči Karviné tu nejlepší odpověď. Ražnatovič si na hranici pokutového území počkal na přihrávku proti noze a nechytatelnou pumelicí nedal Jiřímu Letáčkovi žádnou šanci.

Baník si tak ze slezského souboje odnesl jen bod. Další zápas jej čeká 20. dubna proti Spartě, Karviná ve stejný den vyzve Bohemians.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

3:1

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele