základní část, 7. kolo
02.09.2023 18:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Baník sehrává domácí zápasy podle stejné šablony, sílu Tanka pocítila i Mladá Boleslav

Baník navázal na poslední ligové vítězství, když porazil v sedmém kole Fortuna ligy Mladou Boleslav 2:0, a i ve třetím domácím duelu v řadě tak oslavil výhru s čistým kontem. K tomu mu pomohla i absence 23letého útočníka hostů Vasila Kušeje, který nebyl kvůli očekávanému, ale nakonec neuskutečněnému přestupu do Utrechtu, v plném tréninkovém tempu. Slezany dovedla po změně stran ke třem bodům levá strana cizinců, když na první gól křídelníka Ewertona navázal rozjetý Abdullahi Tanko.

Mladá Boleslav sice mezi lety 2015 až 2020 na půdě Baníku ani jednou neprohrála, v posledních třech vzájemných zápasech hraných na stadionu ve Vítkovicích byli ale dominantní Slezané. Dobrá domácí forma Ostravanů platila i pro aktuální ročník, v němž před svými fanoušky dvakrát v řadě vyhráli shodně 2:0. Tři z těchto čtyř zásahů vstřelil Tanko, vždy přitom odstartoval na lavičce náhradníků.

Do duelu s Boleslaví nastoupil 25letý Nigerijec od začátku, stejně jako Tomáš Rigo, jenž svoji premiéru v základu mohl už v první minutě okořenit gólem. Ranou na bližší tyč ale těsně minul. O chvíli později z dobrých pozic pálili Filip Kubala a Gigli Ndefe, avšak ani jejich pokusy nezamířily přesně. Brankáře Matouše Trmala tak zaměstnal až hlavičkující Michal Frydrych, který chvíli nato opustil hřiště kvůli problému s kolenem. Po úvodní smršti šancí srovnali hosté hru, a na další příležitost si tedy museli hlasití ostravští fanoušci počkat až do nastavení první půle. Yusuf zpoza vápna střílel na zadní tyč, gólman Baníku ale udržel skóre nerozhodné.

Prakticky ihned po návratu ze šaten se domácí propracovali do vedení. Jiří Boula se dostal ke šťastně odraženému míči a navedl si jej na střed, odkud vybídl k zakončení Ewertona, který střelou na vzdálenější tyč rozvlnil síť. Blízko k vyrovnání byl Dominik Kostka, jenž po Yusufem prodlouženém autu trefil brankovou konstrukci. Ještě před odehranou hodinou se ale skóre měnilo. Tanko získal po náhodných odrazech balon do samostatného úniku, který po kličce na Trmala zakončil gólovou střelou. Po přihrávce Patricka Kpoza na střídajícího Ladislava Almásiho to mohlo být už o tři branky, Trmal se však proti slovenskému útočníkovi vyznamenal. Oba hráči si spolupráci zopakovali v 87. minutě, hlavičkující Almási ale náskok Baníku nezvýšil.

Žádné komplikace ovšem už domáci nepřipustili, a Středočeši tak z vítkovického stadionu počtvrté v řadě odjeli s prázdnou. V příštím kole 16. září přivítají Hradec Králové, Ostrava se tentýž den představí na půdě Bohemians.

Autor: Livesport.cz / Dominik Souček

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

2:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele