základní část, 13. kolo
28.10.2023 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Jablonec překvapivě vyplenil ostravský stadion, Baník se za pražský tandem neposunul

Baník Ostrava prohrál ve 13. kole Fortuna ligy na svém hřišti s Jabloncem 0:1. V průběhu duelu se dlouho nikomu nedařilo pohnout ukazatelem skóre, na čemž měli velkou zásluhu oba brankáři. Jak Jiří Letáček, tak hostující Jan Hanuš totiž pochytali několik střel s gólovými parametry. První jmenovaný však nakonec páté domácí čisté konto neuhájil, neboť jej v závěru překonal střídající Jan Chramosta, jenž přisoudil Severočechům teprve druhé vítězství v sezoně. Ostravané se naopak po premiérové porážce před vlastními fanoušky odmítli v tabulce posunout za pražská "S".

Přestože svěřenci Radoslava Látala předváděli v posledních kolech poměrně slušné výkony, sbírat body se jim příliš nedařilo. Naposledy proti Bohemians byli jednoznačně lepším týmem, z jediné šance soupeře však inkasovali, připsali si již šestou porážku v sezoně a v tabulce zůstali na nelichotivém předposledním místě. Jejich ostravský soupeř navíc na domácím stadionu budil respekt. V tomto ročníku ve Vítkovicích ještě neprohrál a inkasoval zde pouze dvakrát.

Po svižném začátku utkání se o první střelu mezi tři tyče postaral David Buchta, pokus 24letého záložníka ale vyrazil Hanuš na rohový kop. Ve 25. minutě se po rychlé kombinaci řítil na branku Baníku osamocený Matouš Krulich, kterého však po skvělém vyběhnutí připravil na poslední chvíli o míč Letáček. Jen o několik okamžiků později vypálil na druhé polovině hřiště z velké vzdálenosti Karel Pojezný a konečky prstů musel opět zasahovat Hanuš. Nerozhodný stav mohl na stranu hostů převrátit Alexis Alégué po tom, co obešel Letáčka a zbývalo mu zamířit do odkryté sítě. V závěrečné fázi byl ovšem zbytečně zbrklý a balon poslal pouze vedle pravé tyče.

Krátce po změně stran se ke střele zpoza vápna odhodlal aktivní Ewerton, připravený Hanuš ale vytáhl další kvalitní zákrok. Domácí fotbalisté se čím dál víc tlačili do ofenzivy, z čehož plynuly další příležitosti. Pokusy Abdullahiho Tanka ani Tomáše Riga ale přesné nebyly. V 70. minutě se do ojedinělé šance Jablonce ve druhém poločasu dostal Dominik Pleštil, který se ocitl v samostatném úniku. Stejně jako v první půli se ovšem předvedl Letáček, jenž výborně načasoval vyběhnutí proti hostujícímu útočníkovi. Pár minut před koncem však přišel pro Slezany velký šok. Odražený míč se v šestnáctce domácích totiž dostal k Chramostovi, jenž tváří v tvář Letáčkovi nezaváhal a zařídil Severočechům překvapivé vítězství.

Navzdory očekáváním si tedy všechny body z Vítkovic odvezli hosté. Baník po pohárové vsuvce vyzve 5. listopadu venku Karvinou, zatímco Jablonec o den dříve přivítá Sigmu Olomouc.

Autor: Livesport.cz / Marek Tomaštík

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

2:0

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele