základní část, 9. kolo
23.09.2023 15:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Slovácko hodilo debakl z Prahy za hlavu. Trápící se Karvinou nalomil hned v úvodu Holzer

Fotbalisté Slovácka zvítězili v devátém kole Fortuna ligy na domácím hřišti nad Karvinou 2:0. Celek z Uherského Hradiště nasměroval k povedené odpovědi na pětigólový příděl z pražské Letné už ve druhé minutě Daniel Holzer, který pohotovou střelou z hranice malého vápna využil zaváhání ze strany Slezanů. Stejný hráč měl prsty i ve druhém zásahu svého týmu, když asistoval u gólu Matěje Valenty. Zelenobílí se z rychlých direktů již nedokázali oklepat a připsali si čtvrtou porážku v řadě.

Sázkovým kancelářím vypisujícím kurzy na prvního odvolaného trenéra sezony zamotalo 18. září hlavu. Prakticky ve stejný moment se totiž ke změně odhodlaly hned dva prvoligové týmy. Jedním z nich byla Karviná, která po úvodní dominantní výhře nad Zlínem získala v dalších sedmi kolech jen bod. Už bez Tomáše Hejduška přijeli Slezané do Uherského Hradiště, kde je čekal soupeř zdrcený pětigólovým přídělem od Sparty.

Na nepovedený výkon v Praze odpovědělo Slovácko tím nejlepším možným způsobem. Již ve druhé minutě využil zaváhání hostující obrany Holzer a ranou k tyči překonal Dominika Holce. Vedení svěřenců Martina Svědíka mohl ještě v první desetiminutovce navýšit Milan Petržela, z nadějné pozice se ale k zakončení neodhodlal. Domácí se přesto druhé trefy zakrátko dočkali, když Holzer našel na hranici vápna zcela osamoceného Valentu, který střelou do protipohybu gólmana navýšil náskok modrobílých. Karviná se k ohrožení branky soupeře nedostávala, ve 28. minutě naopak mohla znovu inkasovat, hlavička Stanislava Hofmanna po rohovém kopu ale mezi tři tyče nezamířila. Skóre se do poločasové přestávky již neměnilo, neboť Filipa Vechetu vychytal v obrovské příležitosti Holec.

Domácí dvougólový náskok uspokojil a v úvodu druhého dějství šancí ubylo. To se několikrát snažil změnit Jiří Fleišman, všechny pokusy zkušeného obránce ale defenziva Slovácka včas zablokovala. V 65. minutě tak mohli znovu udeřit modrobílí, Petržela ale po souhře s Vechetou branku Karviné výrazně přestřelil. O tři minuty později byli Slezané blízko své první trefy, když Milana Heču tečovanou ranou překonal Alex Iván. Domácího gólmana ale zastoupil Michal Kadlec, který míč směřující do opuštěné branky včas odklidil. Oproti úvodu druhé půle šancí výrazně přibylo, pokus střídajícího Seung-Bin Kima v 74. minutě Holec nohou vyrazil. Karviňáci závěr duelu již nezdramatizovali, neboť trefa Luckyho Ezeha kvůli hraní rukou neplatila.

Už v šestém po sobě jdoucím vzájemném ligovém střetnutí hraném v Uherském Hradišti tak zvítězilo Slovácko. To se v příštím kole 30. září představí v Jablonci, Karviná tentýž den přivítá Liberec.

Autor: Livesport.cz / Jakub Synek

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele