základní část, 11. kolo
07.10.2023 15:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Slovácku podal pomocnou ruku Mareček. Trable s proměňováním přesilovek ukončil Cicilia

Teplice nestačily ve venkovním utkání 11. kola Fortuna ligy na Slovácko a po výsledku 0:2 přišly o třízápasovou sérii bez porážky. Výrazně k tomu přispěl fakt, že Skláři hráli už od 25. minuty bez vyloučeného Lukáše Marečka. Domácí se s větším prostorem na trávníku ve zbytku první půle sžívali, bleskově po změně stran ale rozhodl Rigino Cicilia. Ten se po nečekaném letním návratu na jižní Moravu premiérově prosadil, čímž týmu z Uherského Hradiště pomohl k tomu, aby poprvé v této sezoně dotáhl do vítězného konce duel dohrávaný v početní převaze. V předchozích dvou případech se mu to nepovedlo.

Slovácko se donedávna vezlo na vlně solidních výsledků, pak ale přišlo pohárové fiasko proti druholigové Dukle následované nepovedeným výletem do Jablonce, kterému asistovalo u jeho prvního vítězství v ročníku. Martin Svědík na to zareagoval obměnou základní sestavy, v níž teprve podruhé v sezoně scházel Milan Petržela. Ačkoliv Teplice na svého soupeře ztrácely čtyři body, nálada v jejich táboře byla o něco lepší. V předchozím duelu totiž za podpory 15 tisíc fanoušků obraly Slavii.

Ačkoliv se hrálo zejména okolo vápna Tomáše Grigara, jenž nastoupil do svého 366. ligového klání, do první velké šance se dostali Skláři. Mladík Marek Beránek ve 14. minutě chytře vysunul odpočatého Daniela Filu, který nuceně absentoval proti kmenové Slavii, jenže ten ztroskotal na dobře vyběhnutém Milanu Hečovi. O 11 minut později se z brány vydal i Grigar, avšak ještě než se dostal k míči, Mareček zbytečně zfauloval unikajícího Pavla Jurošku a viděl červenou kartu. Slovácku však v této sezoně hra proti oslabeným soupeřům nesvědčila a v totožném duchu se nesl i zbytek úvodního dějství.

Přestávková Svědíkova slova ovšem padla na úrodnou půdu a hned ve 48. minutě otevřel skóre Cicilia. Ten zblízka dorazil míč do sítě poté, co Grigar předvedl skvělý zákrok proti hlavičce Petra Reinberka. O chvíli později si však zkušený gólman vybral mnohem slabší moment, když Marek Havlík napřáhl zpoza vápna a jeho slabá střela k pravé tyči propadla až za brankovou čáru. Dvougólová ztráta doplněná velmi omezenými možnostmi na lavičce náhradníků byla pro Zdenka Frťalu neřešitelnou záležitostí, a hosté tak odjeli s prázdnou.

Slovácko naopak dalo zapomenout na minulé nezdary a potřetí za sebou doma v ligové soutěži zvítězilo. Jeho dalším soupeřem bude po reprezentační přestávce 21. října pražská Slavia. Teplice o den později přivítají Baník.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Břečka

Komentáře (4)

Přidat komentář
kecipep

2:0

Reagovat
kecipep

Reagovat
Alan

0:1

Reagovat
Elmas

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele