základní část, 5. kolo
19.08.2023 15:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Vyloučení hříšníka Pulkraba mělo na Slovácko neblahý vliv. Boleslav připravil o výhru brankář

Slovácko se ve vyhroceném utkání pátého kola FORTUNA:LIGY podělilo po remíze 2:2 o body s Mladou Boleslaví. Jako první se v Uherském Hradišti po zaváhání gólmana Matouše Trmala prosadili domácí. Šance Středočechů pak navíc snížilo vyloučení Matěje Pulkraba, přesto hosté dokázali utkání otočit. Odchovanec moravského celku Trmal si ovšem v závěru střetnutí připsal nevídaný kiks, když si nevšiml za svými zády Jana Kalabišky, jenž následně pohodlně do prázdné brány vsítil alespoň vyrovnávací gól.

Oba celky s pohárovými ambicemi zažívaly víceméně shodný vstup do nové sezony. Týmy Slovácka i Boleslavi dosud nasbíraly sedm bodů a dělilo je od sebe jen skóre. Aktuální nálada však pravděpodobně byla lepší v Uherském Hradišti, protože svěřenci Martina Svědíka zvládli poslední kolo v Ďolíčku s Bohemkou, zatímco hosté těsně podlehli Slavii. V jejich kádru navíc scházel Vasil Kušej, jenž se měl přesunout do nizozemského Utrechtu.

Hned první gólová šance zápasu přinesla změnu skóre, o kterou se postaral Filip Vecheta. Útočník Slovácka využil nejistého výběhu brankáře Trmala a z voleje uklidil přihrávku Milana Petržely do odkryté sítě. Po necelé půlhodině hry mohl velezkušený křídelník přidat k asistenci také první přesný zásah v sezoně, jenže proti jeho ráně zevnitř vápna se tentokrát hostující gólman vyznamenal.

Moravané byli i nadále nebezpečnějším týmem a další, kdo mohl zvýšit jejich vedení, byl Seung-Bin Kim. Korejský šikula ale těsně minul horní roh Trmalovy brány. Trápení Boleslavi ve 39. minutě podtrhl Pulkrab, jenž viděl za tvrdé došlápnutí soupeře červenou kartu. Těsně před odchodem do kabin ovšem z ojedinělé příležitosti Středočechů vyrovnal dorážející Daniel Mareček.

To však nebylo ze strany odchovance pražské Sparty vše, neboť v 53. minutě zaskočil domácí defenzivu podruhé, když skvěle umístěnou ranou na přední tyč zužitkoval nahrávku Marka Matějovského. Zatímco Slovácko dlouho marně dobývalo zatažený blok hostů, boleslavští trpělivě čekali na možnost rychlého protiútoku.

Ta se naskytla v 72. minutě, kdy musel proti přízemnímu pokusu Yusufa zasahovat Milan Heča. V závěru utkání sice konečně našel recept na obranu soupeře Kalabiška, jenže sudí jeho trefu vinou ofsajdu neuznal. V nastaveném čase ale daroval domácím vyrovnání Trmal. Bývalý gólman právě Slovácka si při rozehrávce nevšiml za ním číhajícího Kalabišky, jenž mu míč vypíchl a pohodlně ho poslal do prázdné brány.

Utkání tak skončilo nerozhodně. Slovácko v příštím kole zamíří 26. srpna do Pardubic, Boleslav se kvůli odloženému utkání s Plzní vrátí na ligové trávníky až o týden později proti Baníku.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (3)

Přidat komentář
kecipep

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:2

Reagovat
oli9

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele