základní část, 24. kolo
09.03.2024 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radoslav Láta (© FK Jablonec)

Uherskohradišťská pevnost je v troskách, Petržela slavil gólové jubileum předčasně

Slovácko nevyužilo ve 24. kole Fortuna ligy výhody domácího prostředí a prohrálo s Jabloncem 0:1. První poločas plný nepřesností rozzářil jen povedený volej slabší levačkou v podání nestárnoucího Milana Petržely, jeho 60. ligový gól v kariéře ale rozhodčí neuznal z důvodu ofsajdového postavení clonícího Petra Reinberka. Skóre tak otevřel až po změně stran sváteční střelec v barvách hostů David Štěpánek, čímž nakonec také rozhodl o tom, že Jihomoravané padli i ve třetím jarním utkání hraném před vlastními fanoušky. Z pohledu domácích výsledků přitom byli před zimní pauzou třetím nejlepším týmem ligy.

Hosté se v druhé polovině sezony herně zvedli, ale k posunu do skupiny zaručující play off o Konferenční ligu jim stále jeden bod scházel. Slovácko mělo na čtvrté pozici relativně komfortní náskok, jenže prvního jarního vítězství se dočkalo až naposledy v Karviné. Vyrovnaný duel slibovala i vzájemná bilance obou celků, jelikož dělbou bodů skončilo šest z posledních osmi zápasů hraných v Uherském Hradišti.

Svěřenci Martina Svědíka si počínali v úvodu střetnutí poněkud ledabyle a nedůrazně. Na levé straně přešlápl balon Vakhtang Chanturishvili, aby jej následně na malé vápno přihrál osamocenému Dominiku Hollému. Ten však netrefil míč čistě a zakončil těsně vedle vzdálenější tyče. Z rohového kopu poté zahrozil Miloš Kratochvíl, ale jeho hlavičku skryl do rukavic Milan Heča.

První střelu na branku z pohledu domácích zaznamenal Rigino Cicilia. Urostlý útočník si naskočil na centr ideálních parametrů z dílny Reinberka, nicméně připravený byl Jan Hanuš. Z 60. ligového gólu se málem radoval Petržela. Jeho volej zpoza šestnáctky sice síť rozvlnila, avšak Hanušovi clonil ve výhledu Reinberk, jenž se v okamžiku střely nacházel v ofsajdu, a hlavní sudí tak branku neuznal.

Krátce po návratu na travnatou plochu se k odraženému míči po střele Vlasije Sinyavského prodral Petržela. Zkušený křídelník však zacílil pouze doprostřed branky a nechal vyniknout Hanuše. V 61. minutě odcentroval do šestnáctky střídající Bienvenue Kanakimana. Na jeho pobídku si naběhl Štěpánek, který využil laxní defenzivní práce Sinyavského a ranou na zadní tyč překonal Heču. V samotném závěru byl blízko k vyrovnání Seung-Bin Kim, nicméně svůj pokus zpoza velkého vápna otřel pouze o tyč.

Slovácko tak na Severočechy nestačilo a padlo i ve třetím zápase před vlastním publikem v jarní fázi sezony. Moravané sehrají další duel 16. března v Teplicích, Jablonec o den později přivítá Plzeň.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (4)

Přidat komentář
Alan

0:0

Reagovat
kecipep

2:0

Reagovat
oli9

1:1

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele