o titul, 1. kolo
06.05.2023 18:00 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Plzeň dvakrát přišla o vedení a proti Slovácku jen remizovala

Ani úvod nadstavbové části nepřinesl Plzni kýžené probuzení. Proti Slovácku Viktorka remizovala 2:2, ačkoliv se po bezbrankové první půli dostala dvakrát do vedení. Na Hejdovu branku zareagoval Kalabiška, na tu Durosinmiho bleskově Vecheta.

První poločas sice nepřinesl bůhvíjakou akci, nicméně dá se říci, že byl kompletně v režii domácích. Už v páté minutě se ve vápně dostal k míči Mosquera, jenž pálil nepřesně. V devatenácté minutě pak po trestuhodném zaváhání Holzera pelášil přes polovinu hřiště sám na branku Vydra, jenže si počínal snad ještě hůře než jeho protějšek. Balon si totiž ukopl a nechal sebrat Nguyenem.

Neuspěl ani o něco později Holík svou hlavičkou, potrestat neproměněné šance tak mohl na opačném konci hřiště stejnou částí těla Brandner. Vzápětí už musel znovu častovat Nguyen, tentokráte si poradil jak s Kalvachovým pokusem z dálky, tak s Chorého dorážkou, byť ta už byla z ofsajdu. A právě Chorý ještě mohl před pauzou potrestat Kadlecovu hrubku, což se nepovedlo.

Hned po přestávce nabrala hra podstatně větší spád. V sedmačtyřicáté minutě Kalvach poslal balón přesně na hlavu Lukáše Hejdy, jenž si se situací poradil a poslal Viktorku do vedení. To nabudilo hostující hráče, Staněk musel krotit Reinberkovu střelu z úhlu. Po hodině hry pak Sinjavskij skvěle našel Trávníka, který nedokázal seřídit mířidla.

Co se nepovedlo jemu, to zvládl Jan Kalabiška. Jeho hlavička po Trávníkově centru sice nebyla vůbec zdařilá a šla přímo do koše Staňkovi, jenže ten si k překvapení všech nechal míč proletět náručím až za brankovou čáru. Momentum mohl rychle využít Reinberk, jemuž se nepovedlo centr usměrnit mezi tři tyče.

A tak se znovu do vedení dostali Plzeňští. Opět v tom měl prsty Kalvachův centr - následnou hlavičku v podání Kaši sice ještě Nguyen vytěsnil, na dorážku Rafia Durosinmiho už byl však krátký. Tentokráte vedení vydrželo dokonce jen pár desítek sekund. Petrželův kvalitní centr si našel Filip Vecheta, od jehož hlavy putoval míč do brány. Staněk opět neměl daleko k úspěšnému zákroku, překážel mu tentokrát nedávný hrdina Durosinmi.

Bílkovi svěřenci se ještě snažili vrátit se na koně a získat tři body, to by ale musel Kopic po dalším Kalvachově pasu pálit přesněji. Lépe už si vedl Sýkora, jehož střelu dokázal skvělý Nguyen vytěsnit na roh. Z něj ani z dalších situací už Plzeň nic nevytěžila a nadále se tak osamocená nachází na třetí pozici. Slovácko stále zaostává o bod za Bohemkou.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
kecipep

2:2

Reagovat
kecipep

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele