základní část, 22. kolo
05.03.2023 14:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Jan Matoušek (© twitter.com/OndraZlamal)

Bohemians trestali chyby Liberce. U Nisy řádil dvougólový Matoušek

Liberci už začíná vážně téct do bot. Podobně jako například ostravský Baník chtěl i Slovan na jaře útočit na příčky zaručující postup do evropských pohárů. Momentálně jsou ale Severočeši blíže skupině o záchranu. Prodloužení špatné nálady u Nisy způsobili Bohemians, kteří pod Ještědem vstřelili tři góly.

Slovan se proti "Klokanům" snažil, veškeré úsilí však kazil hrubými chybami v obraně, které soupeř trestal. Díky mezerám v defenzivě se dvakrát prosadil i bývalý hráč Liberce Jan Matoušek. A zatímco Severočeši dál tápou, Bohemians se poklidně drží v horní polovině tabulky.

Už na začátku utkání chtěl Liberec demonstrovat, kdo je pod Ještědem doma. V šesté minutě sklepl Tupta míč pro Rondiće, avšak jeho slabou střelu bez potíží lapil gólman Pražanů Jedlička. Ten za dalších sedm minut vyrazil přímý kop Tupty.

Hosté udeřili hned z první šance. Využili ztráty Prebsla, po němž se dopředu s balónem u nohy vydal Kovařík. Prekop následně posunul merunu na Drchala, který prostřelil Vliegena. Dle opakovaných záběrů se zdálo, že se forvard Bohemians nacházel v ofsajdu. Šlo nicméně o těsnou situaci, takže platilo rozhodnutí sudích, kteří Drchalovu branku posvětili.

I v dalším průběhu první půle kupili zadáci Liberce chyby. Moc dobře nehrál Prebsl, po jehož dalším zaváhání mohl pálit Prekop, jenž nicméně střílel příliš vysoko. V první minutě nastavení poločasu se ale do volného pole rozběhl Matoušek, jehož nezastavili Purzitidis s Prebslem. Rychlík "Klokanů" se tak dostal až před Vliegena, který se už bezmocně snažil zamezit druhému gólu protivníka.

Po přestávce se nějakou dobu zdálo, že Slovan může se zápasem ještě něco udělat. Nejprve sice Rondić po přihrávce od Olatunjiho těsně minul bránu, v 54. minutě už ale domácí snížili. Další přímý kop Tupty vyrazil Jedlička jen k Prebslovi, který pohotovou dorážkou alespoň částečně odčinil své předešlé chyby. Jenže za dalších dvacet minut zase nabral rychlost Matoušek, jenž utekl všem, Vliegenovi udělal kličku a zakončením do odkryté svatyně upravil na konečných 3:1.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele