základní část, 21. kolo
26.02.2023 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Neprostupná obrana Slovácka byla v Edenu pokořena. Slavii vrátil zpět do čela ligy Olayinka

Fotbalisté Slavie zvítězili ve 21. kole Fortuna ligy nad Slováckem 2:0, a zůstali tak i nadále na domácím hřišti stoprocentní. O výhře rozhodl dvěma góly Peter Olayinka, přičemž u úvodní trefy mu naservíroval míč Christos Zafeiris, který vítěznou asistencí oslavil svůj premiérový start v základní sestavě klubu z Vršovic. Svěřenci Martina Svědíka naopak poprvé na jaře inkasovali, což zároveň vyústilo v jejich první ligovou porážku od loňského listopadu, kdy padli na hřišti Sparty.

Oba celky měly za sebou povedený vstup do jarní části sezony, když v úvodních čtyřech duelech nasbíraly shodný počet 10 bodů. Dominantním důvodem vzestupu týmu z Uherského Hradiště byla bezchybná defenziva, jež v novém kalendářním roce ještě nepovolila žádnému ligovému soupeři vsítit branku. To se však mělo změnit, jelikož Slovácko zavítalo na půdu doma suverénní Slavie, která zvítězila v dosavadních 10 zápasech před vlastním publikem s impozantním skóre 42:5.

Úvod 250. ligového zápasu Jindřicha Trpišovského byl ze strany favorita poměrně rozpačitý, hosté pokračovali v nastoleném trendu z posledních duelů a skvěle bránili. Sešívaní si tak museli pomoci ve 12. minutě standardní situací. Rohový kop zahrál Zafeiris přesně na hlavu nabíhajícího Olayinky, jenž tvrdou hlavičkou o zem otevřel skóre zápasu. Navýšit vedení mohl po půlhodině hry David Jurásek, když se po narážečce ocitl před Filipem Nguyenem, brankáři Slovácka ale pomohli včasným návratem spoluhráči a nebezpečí zažehnali. V nastaveném čase ještě mohla Slavia zahrozit z rychlého protiútoku, ten ale zazdil tragickým zpracováním míče Stanislav Tecl.

Po návratu ze šaten předvedená hra dlouho diváky ze sedadel nezvedala. Oba celky se snažily spoléhat na postupnou kombinaci, avšak obrany fungovaly skvěle. V 61. minutě ale přece jen ta slovácká trochu polevila, což se jí mohlo krutě vymstít. Ondřej Lingr ale po zasekávačce ve vápně Nguyena propálit nedokázal. To se však povedlo v 73. minutě Olayinkovi, jenž nechytatelně tečoval střílenou přihrávku uzdraveného Tomáše Holeše.

Slavia tak potvrdila pozici domácího suveréna a připsala si další výhru. Na tu se pokusí navázat 5. března na půdě Českých Budějovic, Slovácko přivítá ve stejný den na svém hřišti Mladou Boleslav.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
kecipep

2:0

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
oli9

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele