základní část, 23. kolo
12.03.2023 15:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Liberec znovu vybouchl, v Mladé Boleslavi schytal čtyřku

Bídné výkony Liberce neberou konce a už pošesté v řadě tak nedokázal zvítězit. Tentokráte dokonce schytal krutý debakl v Mladé Boleslavi, která jej vyprovodila čtyřmi góly. Polovinu z nich nastřádal Jawo, další přidali Ladra s Fulnekem.

Na úvodní trefu se nemuselo dlouho čekat. Už ve čtvrté minutě si hostující defenziva vůbec neporadil s Matějovského rohem, který se dostal až k úspěšně zakončujícímu Laminu Jawovi. Jen o několik desítek sekund později už vedení Středočechů dostalo dvojnásobné velikosti. Tomáš Ladra vybojoval na Doumbiovi přímý kop, jehož se i sám ujal. A naložil s ním na jedničku, se střelou přímo do horního rohu toho Vliegen moc nadělat nemohl.

Osmělil se následně i Slovan, jenže Ghaliho tvrdou ránu skvělým zákrokem zneškodnil Šeda. A v devatenácté minutě i díky tomu mohl podruhé udeřit Lamin Jawo. I tentokráte se na tom podílel Matějovského centr, s nímž si gambijský útočník poradil a potvrdil tak vzrůstající formu.

Hattrick mohl dokončit nedlouho po návratu ze šaten, to by si ovšem musel lépe poradit se zakončením po Ladrově pasu. Co nezvládnul on, to se po necelých třech čtvrtinách utkání povedlo Jakubu Fulnekovi. Druhou asistenci v utkání si díky tomu zapsal Matějovský, jehož přenesení hry bylo klíčem ke čtvrtému gólu.

Liberečtí se v závěru radovali alespoň z čestné trefy, jenže ne na dlouho. Olatunji totiž sice rozvlnil síť, jenže se předtím nacházel v ofsajdu. Regulérní branku měl na kopačce Kozák, Mészárosova přihrávka mu ovšem skočila a k vidění tak nebylo ani zakončení.

Boleslavští se díky těmto cenným třem bodům v zápase konkurentů udrželi v kontaktu s elitní šestkou, naopak hosté z Podještědí se už po bídných výkonech propadli do míst předurčujících boj o záchranu.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele