základní část, 26. kolo
09.04.2023 16:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Slavia si pod sebou řeže větev. Titulové plány dostaly trhlinu po dalším venkovním zaváhání

Mladá Boleslav remizovala ve 26. kole Fortuna ligy na domácí půdě se Slavií Praha 1:1. Vasil Kušej potvrdil skvělou formu po přestupu z Prostějova a poslal modrobílé v 18. minutě do vedení. Sešívaní se zmohli pouze na vyrovnání, když se aktivní Christos Zafeiris po individuální akci dostal ke střele z těžkého úhlu. Pro norského záložníka řeckého původu šlo o první přesnou trefu v dresu pražského klubu. Hráči z Vršovic mohli v závěrečných 10 minutách překlopit misky vah na svou stranu, gólu Ivana Schranze však předcházel ofsajd, a tak nezvítězili již ve čtvrtém venkovním utkání v řadě.

Slavia prožila ve středu infarktové utkání, když Ondřej Lingr srovnával proti Bohemians až v sedmé minutě nastavení. Prodloužení už sešívaní zvládli a mohli se radovat z postupu do finále MOL Cupu. V lize se jim na stadionech soupeřů příliš nedařilo, jelikož tam třikrát v řadě nevyhráli. Mladá Boleslav se jevila jako ideální destinace, jelikož zde šestkrát v řadě zvítězili. Bolka doma navíc na jaře brala všechny body pouze jednou.

Úvod střetnutí se nesl ve znamení vzájemného oťukávání až do 18. minuty. V té David Jurásek nedokázal uchránit míč před boleslavským presinkem, takže se jej zmocnil Tomáš Ladra, který našel Kušeje. Ten po několika rychlých krocích levačkou obstřelil zpoza vápna Ondřeje Koláře, takže zaznamenal třetí trefu během povedeného premiérového ligového jara. Slavia stupňovala tempo hry, až se po půlhodině hry prosadil Zafeiris. Ten si navedl míč do šestnáctky z levého křídla, a když se k němu odrazil jeho vlastní střílený centr, sám z ostrého úhlu propálil Jana Šedu.

Po návratu z poločasové přestávky držela míč na kopačkách téměř výhradně Slavia. Sešívaní soupeře skoro nepouštěli za půlku, v zakončení jim však často chyběla přesnost, případně byli krátcí na gólmana Šedu. To měl změnit hlavně druhý nejlepší střelec soutěže Mick van Buren, který po hodině hry nahradil Stanislava Tecla. V 82. minutě se již početné zástupy hostujících diváků v boleslavské Lokotrans Areně radovaly z trefy Schranze, jenže videorozhodčí odhalil ofsajd předcházející střele slovenského útočníka.

Slavia tak prodloužila venkovní trápení, když pouze remizovala. V příštím kole čeká sešívané 15. dubna velké pražské derby se Spartou, Bolka se představí o den později na půdě Bohemians.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele