základní část, 27. kolo
15.04.2023 16:00 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Chvátal se z několika centimetrů nemýlil. Sigma si výhrou upevnila pozici ve skupině o titul

Fotbalisté Sigmy Olomouc si v rámci 27. kola Fortuna Ligy připsali proti Zlínu těsné vítězství 1:0. O jedinou trefu utkání se krátce po čtvrthodině hry postaral dorážkou přímo z brankové čáry Juraj Chvátal. Hanáci si tak v nekompletní tabulce drží tři kola před koncem základní části české nejvyšší soutěže šestibodový náskok na poslední příčce zaručující postup do skupiny o titul. Ševcům naopak stále hrozí pád na úplné dno tabulky, od kterého ho aktuálně dělí pouze lepší skóre.

Ševce držela nad vodou domácí forma. Po zimní přestávce na svém stadionu prohráli jen jeden duel z pěti, a to ten se Spartou, který svou nedisciplinovaností poznamenal Martin Fillo. Nebýt povedených výkonů na zlínské Letné, mohli svěřenci Pavla Vrby v tabulce zaujímat ještě horší než předposlední pozici. Na samý chvost je chtěl poslat třeba probuzený Mojmír Chytil, jenž v minulém kole dvakrát skóroval do sítě Bohemians.

Úvod utkání mnoho pohledného fotbalu nenabídl. Hrálo se bez větších šancí především mezi hranicemi vápen. První větší šance přišla ve 13. minutě, kdy si míč po rohu našel ve volném prostoru Denis Ventura. Jeho střela ale mířila do prostoru, kde stál gólman, přičemž následná dorážka už byla z ofsajdového postavení. Akce téměř jako přes kopírák se opakovala i o pět minut později, tentokrát však vyraženou ránu Ventury dorazil do prázdné branky Chvátal. Dále ale první poločas pokračoval bez větších šancí.

Šest minut po změně stran si zaseknul míč na rohu vápna Mojmír Chytil, jeho projektil ale směřoval pouze do náruče Mateje Rakovana. Ševci byli blízko srovnání v 57. minutě, kdy mířil balon do malého vápna na Josse Didibu, ten ale skákavý míč netrefil. Zlín se mohl ve druhé půli pyšnit zlepšenou hrou, ta byla ale i přesto svázána mnoha nepřesnostmi, a domácí celek si tak nedokázal vytvořit žádné další nebezpečnější šance.

Sigma tak vyhrála první venkovní duel od poloviny listopadu. V příštím kole 22. dubna přivítá Teplice, Zlín se o den později představí v Plzni.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele