o udržení, 1. kolo
06.05.2023 15:00 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Zlín ustál šance Jablonce a opět se přiblížil předposlednímu místu

Zlín udělal další nepatrný krůček k tomu, aby se dostal z posledního místa. Po remíze v Mladé Boleslavi plichtili "Ševci" také s Jabloncem a na předposlední Pardubice už ztrácí jediný bod. Pokud ovšem chtějí skutečně zabojovat o udržení v nejvyšší soutěži, měli by se ve zbývajících zápasech nadstavby ještě zlepšit.

Za vybojovaný bod proti Severočechům totiž musejí být Moravané rádi. Jablonec měl zejména v prvním poločase několik příležitostí k tomu, aby v utkání zvítězil. Nakonec se ale hosté prosadili na zlínské Letné pouze jednou, na což domácí dokázali najít odpověď.

Hned do několika šancí se dostal forvard Severočechů Ikaunieks. Ten to na brankáře "Ševců" Dostála zkoušel nejprve z úhlu, avšak strážce domácí svatyně nepropálil. Blízko gólu byl lotyšský fotbalista i po centru od Polidara, po němž adresát hlavičkoval do břevna. Brankovou konstrukci trefil také Ikaunieksův kolega z útoku Chramosta, jenž trefil tyč. Do největší příležitosti Zlína před přestávkou se dostal Kozák, ten ale nevyzrál na gólmana Jablonce Hanuše.

Po změně stran viděli diváci dvě branky. Tu první vsítil v 53. minutě záložník hostů Šulc, jemuž před pokutovým územím Zlína přenechal balón Považanec, načež se šťastný skórující pohledně trefil mimo dosah Dostála. Zlín ale odpověděl hned za dalších sedm minut. Akci dvou střídajících hráčů zrežírovali Dramé, který přihrával od levé postranní čáry, s Kovinićem, jenž se prosadil před bránou a zajistil tak konečný výsledek 1:1.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele