základní část, 25. kolo
02.04.2023 19:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Klokani skáčou vstříc pohárové Evropě, Köstl rozhodl další důležitý duel

Domácí Bohemians zvítězili ve 25. kole Fortuna ligy nad Slováckem 1:0. Po nevýrazném prvním poločase začal ten druhý bleskurychlým gólem Klokanů. Přesný centr zleva našel Daniela Köstla, jenž hlavou posunul zelenobílé na čtvrtou příčku tabulky před celek z Uherského Hradiště. Obránce si připsal přesný zásah ve druhém zápase po sobě, těsně před reprezentační přestávkou totiž šokoval Viktorii Plzeň a obral ji o všechny body.

Po parádním skalpu úřadujícího mistra říkal kouč Bohemians Jaroslav Veselý, že jeho svěřenci "dotlačili rozbitou káru do reprezentační přestávky," čímž narážel na řadu zraněných hráčů. Přesto si Klokani užívali parádního postavení na čtvrtém místě tabulky. To proti Slovácku bránili v přímém souboji, jelikož celek z Uherského Hradiště za svým soupeřem zaostával jen o skóre. Ze čtyř z posledních pěti utkání navíc vyšel vítězně.

Klání mělo velmi pomalý rozjezd. Míč se nacházel převážně uprostřed hřiště a ani jeden z týmů si dlouho nevytvořil žádnou gólem zavánějící akci. Často šlo o nepřesnou finální přihrávku. První střela byla k vidění až ve 21. minutě a hned mohla skončit v bráně. Vlastimil Daníček ale netrefil balon na hranici malého vápna ideálně, takže nakonec skončil v moci domácího brankáře. Náznaky příležitostí byly na obou stranách, avšak nejednalo se o nic, co by zvedlo fanoušky ze sedaček.

Do druhého dějství Klokani vletěli rovnou po hlavě. Na centr z levé strany naskočil Köstl, jenž nedal Filipu Nguyenovi v bráně ani sekundu na zareagování. Domácí tak po chabé první půli šli do vedení. Slovácko se dále snažilo vytvářet tlak na zeleno-bílou obranu, ale problém byl v přesnosti nahrávek a předfinální fázi. Naopak mohlo být ještě hůř, když v 81. minutě zkoušel z bezprostřední blízkosti vystřelit Tomáš Necid. Velezkušený snajpr však vůbec netrefil zařízení. Týmu z nejmenšího ligového města nepomohla ani četná ofenzivní střídání. Obrana klubu z Vršovic však byla pevná jako skála až do konce utkání a nedovolila soupeři z Moravy pořádně ohrozit Martina Jedličku v bráně.

Bohemka tak nehodlala polevit ve své spanilé jízdě sezonou a získala další tři body. V příštím kole se 9. dubna představí v Olomouci, Slovácko už 5. dubna zamíří do Jablonce.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (2)

Přidat komentář
kecipep

0:2

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele