základní část, 20. kolo
19.02.2023 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Plzeň promarnila šanci vrátit se do čela. Prohru schytala na Slovácku

Po remíze Slavie v Teplicích se Plzeň mohla po dvou kolech vrátit na první místo ligové tabulky. Jenže místo smazání manka se rozdíl mezi Pražany a Západočechy zvětšil. Viktoria totiž nezvládla utkání v Uherském Hradišti, kde tamní Slovácko potvrdilo dobrou formu a po výsledku 2:0 zvítězilo potřetí ze čtyř jarních utkání.

V základní sestavě Plzně se poprvé od svého zimního příchodu ukázal útočník Vydra, avšak forvard se zkušenostmi z anglických soutěží nedostal v úvodu mnoho prostoru na to, aby se ukázal. Start duelu totiž vyšel lépe domácím. Ve 13. minutě zpoza pokutového územ tvrdě vypálil Vecheta, jehož projektil musel brankář Viktorie Staněk vyrazit na rohový kop. Po něm se k hlavičce dostal Reinberk, po jeho pokusu spadl míč na břevno.

Po třetí zaznamenánihodné akci už stadion u řeky Moravy vybuchl nadšením. Po centrovaném balónu vznikl před bránou hostů zmatek. Po něm ještě Petrželův volej neprošel přes blokující hráče, avšak ihned poté práskl do meruny Daníček, který se přízemní střelou trefil ideálně, tedy mimo dosah Staňka. Až poté se konečně ukázala také ofenziva Západočechů, nicméně pokus Kopice ze 36. minuty zneškodnil gólman Slovácka Nguyen.

Do druhé půle už Viktoria vstoupila lépe, avšak žádnou vyloženou příležitost si nevypracovala. Po hodině hry se tak znovu radovali Moravané, kteří v 63. minutě vybojovali balón. Toho na levé straně využil Petržela, jenž driblinkem zamotal hlavu bránícímu Havlovi a následným zakončením po zemi na přední tyč zaskočil také ne zrovna ideálně připraveného Staňka.

Slovácko si vypracovalo dvougólový náskok, který se ukázal být dostatečným. Plzeň se snažila alespoň o korekci výsledku, nicméně z gólu se neradovala ani jednou. Jirka v 71. minutě po centru Vlkanovy netrefil bránu a do zámezí se míč odkutálel také v 87. minutě po závaru před Nguyenovou svatyní.

Plzeň tak zůstává na 45 bodech a místo jednoho bodu ztrácí po 20. kole na Slavii rovnou dva. Slovácko si zase upevnilo čtvrté místo a na nejbližší pronásledovatele má komfortnější náskok čtyř bodů.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (3)

Přidat komentář
kecipep

2:1

Reagovat
Elmas

2:2

Reagovat
oli9

Na Plzen moc neumíme ale o moc golech to nebude

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele