základní část, 22. kolo
05.03.2023 15:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Slovácko přehrálo Mladou Boleslav a udrželo čtvrtou příčku

Slovácko se po nepříliš úspěšném týdnu s ligovou i pohárovou porážkou vrátilo na vítěznou vlnu a udrželo čtvrté místo v tabulce. Proti Mladé Boleslavi uspělo 2:1 po brankách Sinjavského s Kadlecem, za hosty srovnával Jawo.

Svědíkovi svěřenci před týdnem dle očekávání prohráli na Slavii, na vršovické týmy ale nebudou vzpomínat v dobrém zejména kvůli středečnímu pohárovému zápasu. To totiž nestačili ani na Bohemians a cesta do Evropy tak už vede jen přes ligu

.

Úvodní pětiminutovka nabídla zajímavější příležitost na každé straně. Doski nejprve nezužitkoval Reiberkův centr, následně Jawovi čistým způsobem sebral balón Nguyen. V minutě desáté už padla první branka, a to do sítě hostujícího týmu. Doskiho rána po teči obránce letěla mimo prostor tří tyčí, situaci ale zavíral Vlasij Sinjavskij, jenž zvládl o břevno skórovat.

Středočeši se následně začali hnát za vyrovnáním. Proti Suchého hlavičce si ještě Nguyen poradil, nad jeho možnosti už byla střela Lamina Jawa. Ten se po rohovém kopu dostal k odraženému balónu a nekompromisně pod břevno zavěsil.

Domácí zase převzali iniciativu krátce před odchodem do šaten. Jen o pár centimetrů vedle hlavičkoval Mihálik, Havlíkovu střelu zase zlikvidoval Mikulec. Toho vzápětí překonal aktivní Mihálik, gólmana hostí ovšem na brankové čáře zastoupil Šimek.

Co muži z Uherského Hradiště nezvládli v závěru první půle, to se jim povedlo na startu té druhé. Autor první branky Sinjavskij tentokráte šikovným obloučkem našel Michala Kadlece, který dokázal tohoto centru zužitkovat a zakončil přesně mimo dosah gólmana.

Srovnat zase mohl v pětasedmdesáté minutě Ladra. Ten si z rohového kopu narazil o Matějovského a z ostrého úhlu to vyzkoušel velmi zajímavě, leč neúspěšně. Do další větší příležitosti už se Mladoboleslavští nedostali a na jaře tak mají na kontě stále jen jednu výhru, přesto jsou stále na dostřel šestému místu. Slovácko si udrželo čtvrtou příčku o tři body před Bohemians.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
kecipep

2:0

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat
oli9

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele