základní část, 26. kolo
08.04.2023 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Baník po dvou měsících zvítězil. Tři body na Slovácku zařídil Bitri

Veledůležité tři body získal Baník na hřišti Slovácka. Slezané, kteří se pohybují nebezpečně blízko sestupových příček, vyloupili Uherské Hradiště díky jediné trefě stopera Enea Bitriho. Po prvním vítězství po dvouměsíční pauze se tak Ostravanům dýchá o něco volněji.

Slovácko naopak nezvítězilo ani ve třetím ligovém klání v průběhu jednoho týdne. Za tu dobu uzmulo jediný bod za remízu v Jablonci a v boji o evropské poháry si tak moc nepolepšilo. Baníku podlehli Moravané vcelku zaslouženě, neboť směrem dopředu toho mužstvo kouče Martina Svědíka zas tak moc nevymyslelo.

Po rozehřívací 20minutovce se jako první mohl prosadit vytáhlý útočník Slezanů Tijani, jeho hlavičku ovšem vytěsnil gólman Slovácka Nguyen. Domácí odpověděli o čtyři minuty později, kdy Kalabiška po přiťuknutí od Petržely pálil po zemi těsně vedle svatyně soupeře. Následně byli opět nebezpeční hosté, kteří se ve 30. minutě také radovali z přesného zásahu. Další zakončení hlavou od Tijaniho sice ještě zneškodnil Nguyen, který záhy po rohovém kopu vychytal také Klímu. Dorážející Bitri už ale zblízka propálil všechny překážky.

Ještě do přestávky chtěl vyrovnat Daníček, avšak po pasu od Sinjavskiho pálil z voleje nepřesně. V pozoru ovšem musel být nadále také Nguyen na druhé straně hřiště, jenž měl ve 39. minutě co dělat, aby zneškodnil další pokus Bitriho. Domácí z protiakce vytvořili závar před bránou Ostravanů, jenže hlavička Hofmanna po centru od Havlíka skončila po teči nad břevnem.

Pět minut po změně stran oslovil Kadlec pasem Sinjavskiho, tomu však zakončení hlavou nevyšlo. Další slibnou příležitost už si Slovácko nevypracovalo. Hrozil naopak Baník. Projektil Tijaniho z 55. minuty vyrazil Nguyen, jenž si v závěru mače poradil také Plavšićem, který se po pobídce od Almásiho trochu zamotal do vlastních kliček. Po následném rohovém kopu nastřelil Almási hlavou břevno. Přesto Slezané uhájili nesmírně cenné vítězství.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (4)

Přidat komentář
kecipep

2:1

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat
PISTOLERO

2:0

Reagovat
oli9

2:0

tento Baník musíme porazit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele