základní část, 29. kolo
10.06.2020 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Jablonec je v tabulce už třetí, doma přetlačil Karvinou

Jablonec nejtěsnějším možným způsobem skolil o záchranu bojující Karvinou, a protože Liberec v souběžně hraném klání neuspěl na půdě Příbrami, vecpal se po minulé výhře na hřišti Teplic v tabulce před svého lokálního soupeře na třetí příčku za vedoucí Slavii a druhou Plzeň. O nynější výhře Severočechů rozhodl ve druhém poločase svým gólem Jan Sýkora.

Třikrát za sebou se nepodařilo svěřencům trenéra Petra Rady udržet čisté konto, tentokráte ale v defenzivní činnosti výrazně zabrali, a právě tahle skutečnost se stala velmi důležitou pro konečný tříbodový zisk. Hosté naopak potvrdili, že po koronavirové přestávce nejsou v úplně nejlepším rozpoložení, i s touto porážkou v minulých pěti zápasech urvali jen dvě remízy.

Domácí byli už od úvodního hvizdu rozhodčí Adámkové lepším mužstvem, třeba v první dvacetiminutovce si vytvořili hned osm rohových kopů, nicméně kýženého úspěchu se ještě nedočkali. I proto, že po jedné takové standardní situaci se ve 2. minutě nedokázal prosadit Jeřábek a po něm ani dorážející Doležal nedokázal dopravit míč za brankovou čáru.

Ve 14. minutě předvedl Pilík na pravé straně, že po technické je na tom velmi dobře, prokličkoval se do dobré pozice a nacentroval na zadní tyčku, odtud ale Sýkora v zakončení selhal. Zhruba po půlhodině hry se snažil po jiném pasu Pilíka propracovat k balónu ve skluzu nepříliš hlídaný Doležal, jenomže ani z téhle šance jabloneckým fotbalistům nezapršelo.

Mužstvo kouče Juraje Jarábka se herně příliš nezlepšilo ani po přestávce. A ačkoli Jablonci chvíli trvalo, než se rozehřál do optimální teploty, nakonec se zaradoval z dosažené trefy v 58. minutě. Holík vyslal zprava dlouhým obloučkem merunu do šestnáctky, která nejprve směřovala na Pilíka, nakonec ovšem propadla k Sýkorovi, jenž pak snadno zacílil.

Až od tohoto momentu se moravskoslezský celek nějakým způsobem začal osmělovat. Leč jeho snaha v útoku vyšla ve finále vniveč. V 69. minutě Čonka od levé lajny našel v pokutovém území svého spoluhráče Lingra, nicméně nejlepší střelec týmu dobře neseřídil svoje mířidla a míč nasměroval z voleje pouze vysoko nad bránu gólmana Hrubého.

Jablonec mohl náskok navýšit v 82. minutě, po Krobově standardce se k hlavičce dostal Kratochvíl, avšak svůj pokus poslal těsně vedle vzdálenější tyčky. Čtyři minuty před koncem byla Karviná asi nejblíže alespoň vyrovnání. Lingr se vydal odvážně středem pole, nahrál následně do běhu Tijanimu, jeho střela levačkou však skončila pouze na boční síti.

Autor: Patrik Sandev / idnes.cz, isport.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Fikus19

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele